Mavi beyazlı temsilcimiz Selçuklu Belediyespor, ligdeki çıkışını sürdürüyor. Ligin ikinci yarısında sadece 1 kez yenilen basketbol temsilcimiz son olarak evinde Play – Off mücadelesindeki rakibi Antalyaspor’u konuk etti. Büyük heyecana sahne olan maç Selçuklu Belediyespor’un galibiyeti ile sonuçlandı. Maçın bazı bölümlerinde geriye düşen temsilcimiz, karşılaşma sonunda kazanmasını bildi. Selçuklu ligde 2.sıraya yükseldi.

İLK YARI BERABERE SONA ERDİ

Maçın ilk çeyreği kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Karşılıklı basketlerle geçilen ilk çeyreği temsilcimiz Selçuklu Belediyespor’un 23-21 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyreğe Antalyaspor daha iyi başladı. Savunmada rakibini durduramayan Selçuklu, bir anda geri düştü. Çeyreğin son bölümlerine doğru toparlanan Selçuklu Kartalları İzzet’in son saniye 3’lüğü ile skoru eşitledi ve soyunma odasına 42-42’lik eşitlikle girdi. Maçın 3. çeyreğinde ise iki takım da savunma kontrolüne önem verdiler. Sert geçen çeyreğin sonunda temsilcimiz Selçuklu Belediyespor, son çeyreğe 58-55 önde girdi. Maçın son periyotuna Selçuklu Belediye fırtına gibi başladı. Hücumda Pilepic’in üst üste 3lükleri ve savunmada İzzet’in müthiş oyunu mavi beyazlıları öne geçirdi. Maçın son anlarında Antalyaspor’lu Robert’ın sportmenliğe aykırı faulünde İzzet’in attığı serbest atışlarla maçı koparan Selçuklu sahadan 73-67 önde ayrıldı. Maçın en skorer oyuncusu Selçuklu Belediye’nin Hırvat şutörü Fran Pilepic oldu. Pilepic 5/10 3’lük isabeti ile 26 sayı kaydetti. Temsilcimizin yıldız isimleri Will Daniels 19 sayı İzzet Türkyılmaz ise 16 sayı kaydetti.

11 MAÇ 10 GALİBİYET

Türkiye Basketbol 1. Lig’de mücadele eden temsilcimiz Selçuklu Belediyespor, ligin 28. Hafta maçında kendi sahasında Antalyaspor’u 73-67 mağlup etti. Selçuklu Kartalları ligin ikinci yarısında yakaladığı çıkışı sürdürmeye devam ediyor. Samsun Belediye deplasmanı ile ligin ikinci yarısına başlayan Selçuklu Belediye oynadığı 11 maçta 10 galibiyet aldı. Play – Off potasına üst sıralardan girerek saha avantajı elde etmek isteyen Selçuklu Kartalları ligde 2. sıraya yerleşti. Aldığı seri galibiyetlerle üst sıralara hızla tırmanan mavi beyazlılar ligde 28 hafta geride kalırken oynadığı 28 maçta 21 galibiyet aldı.

VEYSEL KOÇ

Editör: TE Bilişim