BölgeselBasketbol Erkekler Liginde 2012-2013 sezonu dün oynanan karşılaşmalarla başladıBu ligde Konya'yı Selçuklu Belediyespor temsil ediyor Selçuklu ekibi ilkmaçında sahasında Niğde Gençlik ile karşılaşacak. Selçuklu Belediyesi SporSalonunda bugün oynanacak mücadele saat 15.00'te başlayacak.  Mavi-beyazlı ekip yapılan kura çekimi sonrası6. grupta yer aldı. Mavi-beyazlı ekip bu grupta Niğde Gençlik ve Spor Kulübü,Fast Break Spor Kulübü,Ankara Üni. Spor Kulübü, Üniversiteliler Gençlik, ZirveÜni. Spor Kulübü, Adanaspor Kulübü, Elit Gençlik Spor Kulübü ile mücadeleedecek. 

Grubun açılışmaçında Cuma günü grubun iddialı iki ekibi Zirve Üniversitesi ve Adanasporkarşı karşıya geldi müsabaka Gaziantep Zirve Üniversitesi Spor Salonundaoynandı.  Bugün oynanacak diğer maçlarınprogramı ise şu şekilde: 13.00 Ünivesitelerspor-Fastbreak (Kayseri ErciyesÜniversitesi Spor Salonu, 15.00 Ankara Üniversitesi- Elit Basketbol (AnkaraÜniversitesi Cebeci Spor Salonu) Bu sezon 12 grup halinde, 83 takımın katılımıile düzenlenecek ve 3 Kasım tarihinde başlayacak ligde ilk grupta oynanacakmaçların ardından 12 grupta ilk 3 sırayı alacak 36 takım TB3L’de mücadelesinedevam edecek. 12 grupta ve çift devreli lig usulüyle oynanacak ilk grup maçlarınınardından gruplarında ilk 3 sırayı alacak 36 takım 6’şarlı 6 grupta TB3L’dekimücadelelerine başlayacaklar.

Yapılacak kuraçekimi ile belirlenen gruplarda çift devreli lig usulüne göre oynanacak açlarınardından gruplarında ilk 4 sıraya alacak olan 24 takım play-off oynamaya hakkazanacak. Play-off’ta oynanacak iki turun ardından ise rakiplerini eleyen 6takım final grubunda tek devreli lig usulü ile karşı karşıya gelecekler. Buradaoynanacak 5 maç sonrasında ise TB2L’ye yükselecek takımlar belli olacak.Busezon büyük harcamalar yapılarak kurulan iddialı takımların yer aldığı ligdegeçtiğimiz yıldan daha başarılı bir performans sergilemek istediklerinibelirten Selçuklu Belediyespor yönetimi, üst sıraları zorlayan ve liginkorkulan takımlarından olacaklarını söyledi. Selçuklu Belediyesmpor'un kadrosuile bunu başaracak güce sahip olduğunu ifade eden yöneticiler, antrenör vesporcularına bu konuda güvenlerinin tam olduğunu belirtiler. SelçukluBelediyespor Yönetimi ayrıca kulübe destek olan Selçuklu Belediye Başkanı Uğurİbrahim Altay'a da teşekkür ederek, bu sezon ligde Konya'yı en iyi şekildetemsil edeceklerine inandıklarını da sözlerine ekledi.

SPOR SERVİSİ


Editör: TE Bilişim