Türkiye Basketbol 1. Lig temsilcimiz Selçuklu Belediyespor, ligin 9.hafta maçında Akhisar Belediyesi’ni konuk etti. Evinde daha önce mağlubiyet almayan mavi beyazlılar, ilk yenilgisini aldı ve karşılaşmadan 86-71 mağlup ayrıldı. Bu yenilgi Selçuklu’nun ligdeki ikinci mağlubiyeti oldu

Mavi beyazlı temsilcimiz Selçuklu Belediyespor, ligin 9.hafta maçında taraftarı önünde Akhisar Belediyesi ile karşı karşıya geldi. Maçın başından sonuna kadar istediği oyunu ortaya koyamayan Selçuklu, ilk yarısı 38-49 biten maçı 86-71 yenildi. Evinde ilk kez yenilen mavi beyazlılar ligde de ikinci mağlubiyeti aldı. Selçuklu Belediyespor, 10.hafta maçında Bahçeşehir Koleji’ne konuk olacak.

İLK PERİYOT 15-23 TAMAMLANDI

Basketbol 1. Ligi'nde mücadele de Selçuklu Belediyespor sezonun 9. hafta maçında sahasında Akhisar Belediyesi ile karşılaştı karşılaşmanın ilk periyodunu tutuk başlayan Selçuklu Belediyespor rakibi karşısında çok fazla varlık gösteremedi mavi beyazlı ekip ilk periyodu 15-23 geride tamamladı.

İLK YARIDA  VARLIK GÖSTEREMEDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısına da aynı şekilde tutuk başlayan Selçuklu Belediyesispor rakip Akhisar'ın basketlerine karşılık veremedi. Pota altında başarısız olan mavi-beyazlı ekip karşılaşmanın ilk yarısını da 38-49 geride tamamladı.

İKİNCİ YARIDA DA AKHİSAR ÜSTÜN

Maçın ikinci yarısına daha istekli başlayan Selçuklu Belediyespor, Daniels ve Pilepic'in basketleri ile farkı kapatmaya çalıştı. Ancak Akhisar Belediyesi farkın kapanmasına izin vermedi. Mavi-beyazlı ekip 3.periyotun son 3 dakikasına 58-51 geride girdi. Rakip kazandığı basket faul ile farkı tekrar 11 sayıya çıkardı. Selçuklu Belediyespor'un farkı azaltma çabaları karşılıksız kaldı ve periyodun son 30 saniyesi 66-55 rakibin üstünlüğü ile geçildi. Kalan saniyelerde iki ekipte karşılıklı birer basket buldu ve periyot 68-57 Akhisar'ın üstünlüğü ile tamamlandı.

Son çeyrek rakibin sayıları ile başladı ve fark 14 sayıya çıktı 57-71. Selçuklu Belediyespor Akhisar'ın hücumlarına karşılık veremeyince skor 57-75 oldu. Kalan dakikalarda da Selçuklu’nun çabası galibiyet için yeterli olmayınca maç 86 – 71 Akhisar Belediyesi’nin üstünlüğü ile sona erdi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim