Mavi beyazlı temsilcimiz Selçuklu Belediyespor, geçtiğimi hafta aldığı mağlubiyeti telafi etmesini bildi. Ligde 5 galibiyet 1 mağlubiyet alan Konya ekibi iç sahada Bakırkoy Basket ile karşılaştı. Çekişmeli geçen maçın sonunda kazanan 75-73 ile Selçuklu Belediyespor oldu. Selçuklu 7 hafta sonunda aldığı 6 galibiyet ile üst sıralardaki yerini korudu. 

İLK YARIDA BAKIRKÖY ÜSTÜN

Selçuklu Belediyespor maçın ilk periyoduna iyi başladı. İlk dakikalarda farkı açan mavi-beyazlı ekip daha sonra rakibin atışlarına engel olamadı ve son beş dakikaya 10-10 beraberlikle girildi. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında iki takımda başa baş bir mücadele ortaya koydu. Daniels'ın 3 sayılık basketi ile 20. Sayısına ulaşan Selçuklu Belediyespor rakip Bakırköy'ün basketlerine engel olmayınca son dakika ev sahibi ekibin üstünlüğü ile geçildi 20-19. İki ekibin dış atışlarda başarısızlığı sonunda ilk periyot 22-21 Selçuklu Belediyespor'un üstünlüğü ile tamamlandı. 

İkinci periyota konuk ekip basketle başladı ve skor 22-26’ya geldi. Bakırköy'ün üstünlüğü devam ettiği periyotta son 7 dakikaya 29-26 konuk ekip önde girdi. Bu dakikalarda baskısını artıran Selçuklu Belediyespor, 5 dakika kala 31-31 beraberliği yakaladı. İzzet Türkyılmaz’ın etkili oyunu sonuç getirdi. Ancak ikici periyotun kalan dakikalarında mavi beyazlı takımın savunmadaki etkisiz oyunu öne geçmesine engel oldu. İzzet’in üçlükleri yeterli olmadı. Konuk Bakırköy Basket maçın ilk yarısını 44-40 önde kapattı.

İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ ANLAR

İkinci yarıya da konuk ekip Bakırköy iyi başladı ve farkı 11 sayı açarak skoru 40-51'e getirdi. Selçuklu Belediyespor bu farka Fırat Töz'ün basketleri ile karşılık verdi. 45-51. Ancak bu basketler rakibin çıkışını durduramadı ve skor 45-54'e geldi. Selçuklu Belediyespor Daniels'in basketleri ile farkı 5 sayıya indirdi 50-55. Kalan dakikalarda mavi-beyazlı ekip farkı kapatmayı başaramadı ve 3. Periyodu 63-54 geride tamamladı. Son periyoda çok iyi bir giriş yapan Selçuklu Belediyespor farkı 2 sayıya indirmeyi başardı 62-64. Mavi-beyazlı ekip uzun bir aradan sonra Daniels'in basketi ile öne geçti 74-73. Maçın sonlarında müthiş bir taktik uygulayan Selçuklu Belediyespor karşılaşmayı 75-73 kazandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim