Selçuklu Belediyespor Basketbol Takımı, geçtiğimiz sezon Uğur İbrahim Altay’ın da girişimleri ile Türkiye Basketbol Ligi’ne katılmış ve geç kurulmasına rağmen önemli bir başarı elde etmişti. Yeni sezon öncesi Selçuklu’da bütçe sıkıntısı yaşanıyor. Konuyla ilgili Konya Yenigün Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Selçuklu Belediyespor Kulüp Başkanı Ali Ziya Yalçınkaya, 1. Lig’de iddialı takımların azaldığını, çok büyük bütçeli takımların olmadığını ifade etti. Yalçınkaya, Konyalı iş adamlarının ve sporseverlerin desteği ile üst lige oynayabilecek bir takım oluşturulabileceğini sözlerine ekledi.

MÜTEVAZI BİR KADRO İLE YOLA DEVAM

Geçen sezonun sona ermesinin ardından Selçuklu Belediyespor, sessizliğe gömülmüş ve belirsizlik hakim olmuştu. Bunun üzerine takımın 1. Lig’de yola devam edip etmeyeceği konuşuldu. Selçuklu Belediyespor Kulüp Başkanı Ali Ziya Yalçınkaya, merak edilenleri Konya Yenigün Gazetesi’ne açıkladı. Yalçınkaya, yeni sezonda mütevazı bir kadro ile Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele edeceklerini belirtti. Geçtiğimiz sezon da büyük bir bütçe ile lige başlamayan mavi beyazlılar, Play – Off oynama başarısı göstermişti.

LİGDE İDDİALI TAKIM YOK

Yeni sezon öncesi Türkiye Basketbol Ligi’nde büyük bütçeli takım olmadığını ve ligdeki takımların beklemede olduğunu ifade eden Kulüp Başkanı Ali Ziya Yalçınkaya, “Ligde afaki bütçelerle mücadele edecek bir takım yok. Geçen sezona göre iddialı takım kalmadı. Yerelde destek alabilirsek uygun bir kadro ile üst sıralarda mücadele edebilecek bir takım kurabiliriz” dedi. Başantrenör hakkında da konuşan Yalçınkaya, “Geçen sezon Serkan Hoca ile önemli bir başarı elde ettik. Yeni sezon öncesi antrenör alternatiflerimiz var. Takımımıza en uygun hoca ile önümüzdeki günlerde anlaşma sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİN TAKIMI OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Selçuklu Belediyespor Kulüp Başkanı Ali Ziya Yalçınkaya, geçen sezon mavi beyazlı takımın maçlarında iyi bir taraftar kitlesi kazandıklarını ve bunun bu sezon da devam etmesini istediklerini belirtti. Konya şehrinin basketbola olan sevgisini de dile getiren Yalçınkaya, “İsmimiz Selçuklu Belediyespor olabilir ancak bir Konya’nın takımıyız. Bu yüzden tüm Konya’nın desteğini bekliyoruz. Bu şehrin takımı olabilmek için de çalışıyoruz. Geçen sezon salonda güzel bir atmosfer olmuştu. Yeni sezonda da bunun devam etmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim