Geçtiğimiz sezon Play – Off maçlarında elenerek Süper Lig’in kapısından dönen mavi beyazlılar, 2018 – 2019 sezonunda hedefine ulaşmak istiyor. Selçuklu Basketbol Takımı ligin ilk haftasında kendi sahasında Petkim Spor’u konuk edecek. Yarın, Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Spor Salonu’ndaki karşılaşma saat 17.00’de başlayacak. Konya’nın basketboldaki en önemli temsilcisi olan Selçuklu, bu zorlu maçta Konyalı basketbolseverlerin desteğini bekliyor.

GEÇEN SEZON PLAY – OFF’TAN DÖNDÜ

Geçtiğimiz sezon ilk kez Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Selçuklu Basketbol, ilk sezonunda önemli başarılara imza attı. Geç kurulmasına rağmen çok iyi bir başlangıç yapan mavi beyazlılar, güçlü rakiplerine karşı üst sıralardan kopmadı. Normal sezonu 4.sırada tamamlayan temsilcimiz, Play – Off maçlarında ilk olarak Bandırma Kırmızı ile karşılaştı ve bu turda rakibini eledi. Yarı finalde ise ligin güçlü takımlarından Afyon Belediyesi ile eşleşen Selçuklu, bu turun ilk maçlarında avantaj sağlamasına rağmen yedek oyuncularından istediği verimi alamadığı için elendi. Mavi beyazlıların ilk yılında yakaladığı ivme büyük takdir kazandı.

SERKAN HOCA İLE YOLLAR AYRILDI

2018 – 2019 sezonu başında küçülmeye giden Selçuklu Basketbol, geçtiğimiz sezonun başarılı ismi Başantrenör Serkan Erdoğan ile yeni bir anlaşma sağlamadı. Tecrübeli antrenör Cengiz Karadağ ile sözleşme imzalayan mavi beyazlılar, yeni sezon öncesi transferlerde de önemli isimleri kadrosuna kattı. Selçuklu, Konya’nın tek takımı olmasına rağmen şehirden istediği desteği alamadı ancak geçtiğimiz sezon yakaladığı başarıyı devam ettirerek adını Süper Lig’e yazdırmak istiyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim