2014 Türkiye Fair Play Ödülleri'ni kazananlar açıklandı. TMOK Fair-Play Komisyonu tarafından Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısında, 2014 yılı ödüllerini kazanan isimler açıklandı. Daha önce Fair-Play konusunda yaptığı çalışmalar ve aldığı ödüller ile adından sıkça söz ettiren Konya Selçuk Üniversitesi Fair-Play Topluluğu jüri tarafından 'Büyük Ödül'e layık görüldü.

 TMOK Fair-Play Jürisi, 'Sportif' ve 'Toplumsal' Fair-Play dallarında 'Büyük Ödül', 'Şeref Diploması' ve 'Kutlama Mektubu' olmak üzere toplam 14 ödül dağıttı. Basın toplantısında TMOK Fair-Play Komisyonu'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Perviz Aran, Komisyon Başkanı Murat Özbay, Genel Koordinatör Erdoğan Arıpınar, Komisyon Üyeleri Teoman Güray ve Sevim Güllü hazır bulundu.
Sportif Davranış Dalı'nda Karşıyaka ve Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan Lailapas futbol takımları birlikte büyük ödülün sahibi olurken, Soma'da yaşanan maden kazasında yerin 400 metre altında 11 saat kaldıktan sonra kurtarılan ve ambulansa bindirilirken görevli hemşireye "Çizmelerimi çıkarayım mı, sedye kirlenmesin" diyen madenci Murat Yalçın 'Toplumsal Fair-Play' dalında büyük ödülle onurlandırıldı. Sportif Kariyer dalında Prof. Dr. Turgay Biçer, Sportif Tanıtım Dalında Konya Selçuk Üniversitesi Fair-Play Topluluğu da büyük ödüle değer bulundu. Fair-Play Ödül Töreni, 25 Mayıs Pazartesi günü Olimpiyatevi'nde yapılacak.
2014 Türkiye Fair-Play Ödüllerini kazananlar şu şekilde:

SPORTİF DAVRANIŞ DALI
Büyük Ödül: Karşıyaka Futbol Takımı, Lailapas Futbol Takımı (Sakız Adası-Yunanistan)
Şeref Diploması: Veli Kavlak (Beşiktaş), Semih Kaya (Galatasaray)
Kutlama Mektubu: Bora İsmail Biren (Eskrimci sporcu)

SPORTİF KARİYER DALI
Büyük Ödül: Prof. Dr. Turgay Biçer (Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bölüm Başkanı)
Şeref Diploması: Hikmet Kandeydi (Veteran atlet), Ata Karataş (Güreş antrenörü)
Kutlama Mektubu: Merve Cansu Demir (Masa tenisi sporcusu), Beşiktaş Hentbol Takımı

SPORTİF TANITIM DALI
Büyük Ödül: Konya Selçuk Üniversitesi Fair Play Topluluğu
Şeref Diploması: Şükrü Birand (Eski milli futbolcu), Atilla Türker (Gazeteci)
Kutlama Mektubu: Vecdi Teker (Paşalı Birol, amigo)

 

Ödüller doğru yolda

olduğumuzun göstergesi

SÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi ve Fair Play Topluluğu'nun akademik danışmanı Doç. Dr. Hakan Salim Çağlayan, yaptığı açıklamada, aldıkları iki ödülün doğru yolda olduklarını gösterdiğini söyledi.

CIFP'ten aldıkları ödülün gurur verici olduğunu ve doğru yerde olduklarını anladıklarını aktaran Çağlayan, "TMOK'un düzenlediği 2014 Türkiye Fair Play ödüllerinde 'Sportif Tanıtım Dalı'nda da SÜ Fair Play Topluluğumuz, 'Büyük Ödül'ü almaya hak kazandı. Çok mutluyuz. İki güzel ödül bize durmamamız ve daha iyi şeyler yapmamız gerektiğini anlatıyor. Çalışmamızın doğru yolda olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Hakan Salim Çağlayan, 3 yıldır "Sporda Fair Play Eğitimi" dersini seçmeli olarak işlediklerini, yaklaşık 8 ay önce SÜ Fair Play Topluluğu'nu kurduklarını belirterek, "Topluluğu kurduktan hemen sonra Türkiye Fair Play Komisyonu'na bildirdik. Oradan da bize iyi geri dönüşler oldu. Akabinde CIFP'in Fair Play Ödülleri'nde, 'örnek tanıtım' dalında şeref diplomasına layık görüldük" ifadelerini kullandı. 

Fair play'in her alanda kendini gösteren bir davranış olması gerektiğine işaret eden Çağlayan, şunları kaydetti:

"Öğrencilerden görsel basında bir hafta boyunca izledikleri fair play'e uygun olan ve olmayan davranışları anlatmalarını istiyorum. Dönem sonunda öğrencilerimin fair play'e uygun yaptıkları davranışları oylayarak birinci, ikinci ve üçüncüyü seçiyoruz. Ayrıca komisyonun çalışmaları kapsamında biz de final sınavlarımızda bu davranışı anlatan karikatür çalışması yapıyoruz."

AA

Editör: TE Bilişim