Sarı-mavililerde gözlerBest Balıkesir maçına çevrildi.

Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde 8. haftageride kalırken, zirvenin sahibi temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi,İstanbul deplasmanından, takipçisi Darüşşafaka ise İzmir deplasmanından ikipuanla dönmeyi başardı. Selçuk Üniversitesi, ligin 9. haftasında Best Balıkesir Basketbol ile deplasmanda karşı karşıyagelecek. Temsilcimizin zorlu sınavı 1 Aralık Cumartesi günü saat 16.00'daoynanacak.

Arka arakaya üçüncü maçınıkazanarak  çıkış yakalayan YeşilgiresunBelediyesi’nde Alex Gordon 31 sayı, 13 asist ile maçı tamamlayarak sekizincihaftanın en iyi performansını sergiledi. Bu oyuncu aynı zamanda yakaladığıortalamalarla ligin sayı ve asist lideri olmayı da başardı.

Trabzonspor Basketbol takımında formagiyen Henry Dobie de haftanın en skorer isimleri arasında yer alırken, BaşkentGençlik potasına 31 sayı bıraktı. Akhisar Belediyesi’nden Serdar Yavuz, 25sayılık performansına 7 kez kullandığı 3 sayılık basket girişiminden altısınısayıya çevirerek ulaştı. Yine aynı takımdan Tyrone Nelson 29 sayı, 13 ribaundile double-double yaptı. İstanbul deplasmanından liderlik koltuğundaki yerinikoruyarak dönmeyi başaran Torku Selçuk Üniversitesi’nde William Clark 20 sayı,14 ribaund ve 5 asist ile takımının en etkili ismi oldu.

İzmir deplasmanında zor anlar yaşasa dakazanmayı başaran Darüşşafaka’da 16 sayı, 11 ribaund ile double-double yapanAleksandar Petrovic’e 17 sayıyla Marcus Hall ve 16 sayıyla Cihan Mumcuoğullarıeşlik etti.  Pertevniyal takımındaAnthony Brown 28 sayı üretirken, genç oyuncular Ramazan Tekin 20, Cedi Osmanise 16 sayı ile galibiyetin mimarları arasında yer aldılar. Maliye MilliPiyango’dan Hakan Yapar 23 sayı, 16 ribaund, 4 asistlik performansı iletakımının Bandırma Kırmızı karşısında deplasmanda aldığı galibiyette önemli roloynarken double-double yapan oyuncular listesine ismini yazdırdı.

Basınsözcüsü Kerem Öten alınan galibiyetin kendilerini Beko Basketbol Ligi hedefinebir adım daha yaklaştırdığını ifade etti. Öten, “Sahamızda en yakın takipçimizUşak Üniversitesi ile zorlu bir karşılaşma oynadık. Bu maçtan galibiyetleayrılarak zirvede rahat bir nefes aldık. Bu moralle İstanbul deplasmanınageldik burada da rahat bir oyunla İstanbulspor'u yendik. Liderliğimizisürdürüyoruz. Hedefimiz olan Beko Basketbol Ligine emin adımlarla ilerliyoruz.Rakip ayrımı yapmadan maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Önümüzde hafta sonundasahamızda oynayacağımız Pi Koleji maçını da kazanarak yolumuza devam etmekistiyoruz. Sahamızda oynadığımız karşılaşmalarda taraftarlarımızı yanımızdagörmek istiyoruz. Onların desteği ile alınan galibiyetlerimiz daha güzel veanlamlı oluyor. Maçlar onlarla birlikte daha heyecanlı geçiyor. Rakiplerimizüzerinde çok büyük etki oluşuturuyor. Uşak maçını da taraftarımızın desteği ilekazandık. Bundan sonraki  maçlarımızı daseyircimizin desteği ile kazanmak istiyoruz.” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ


Editör: TE Bilişim