Ligin ilk maçında Bandırma Kırmızı'yı konuk eden ve aldığı galibiyetle moral bulan Selçuk Üniversitesi, ilk dehplasman maçında Trabzon Basketbol ile arşı karşıya gelecek. Sarı-mavililer zorlu maçın hazırlıklarına başladı

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde şampiyonluk iddiasıyla lige başlayan ve sezonun ilk maçında kendisi gibi zirve mücadelesi veren Bandırma Kırmızı’yı ağırlayan Torku Selçuk Üniversitespor’da 11 sayı farkla kazanılan bu maçın sevinci sürerken, gözlerde hafta sonu deplasmanda oynanacak Trabzonspor Basketbol maçına çevrildi. Lige zorlu bir fikstürle başlamasına rağmen bunu avantaja çevirmek isteyen ekibimizde, tek düşünce deplasmanda da kazanarak 2’de 2 yapmak.
Sahasında oynadığı ilk maçta Bandırma Kırmızı’yı 78-67’lik skorla devirdikten sonra pazartesi gününü dinlenerek geçiren ekibimizde, Trabzonspor maçının hazırlıkları ise başladı. Lige çok kötü bir giriş yapan Trabzonspor’u da yenerek çıkışını sürdürmek isteyen sarı-mavililerde Trabzon seferinin Perşembe günü başlaması bekleniyor. Alınan galibiyet hakkında değerlendirmelerde bulunan Torku Selçuk Üniversitespor Basın Sözcüsü Kerem Öten, “Bandırma Kırmızı geçen yıl Beko Basketbol liginde mücadele etmiş ve kadrosunu büyük ölçüde korumuş önemli bir takım. Bu maç aynı zamanda geçen hafta Federasyon Kupası finalinde mağlup olduğumuz rakibimize karşı bir rövanş niteliği de taşıyordu. Ligin çok iyi iki ekibinin kaliteli mücadelesinin ardından aldığımız bu güzel galibiyet lige iyi bir başlangıç yapma açısından bizleri oldukça mutlu etti” dedi.
Çok kaliteli bir teknik ekip ve oyuncularla çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Öten, “Ligin ikinci haftasında yine geçen yıl birinci ligde mücadele etmiş olan Trabzonspor’la karşılaşacağız. Bu önemli deplasmandan da galibiyle döneceğimize inancımız tam. Oldukça zorlu bir fikstüre sahip olduğumuz düşünüldüğünde bu maçta alınacak bir galibiyetin bizim için değeri çok büyük olacaktır. Ben Bandırma Kırmızı maçında tribünleri dolduran tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum ve bu desteğin her hafta artarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Lig'in 2. haftasında oynanacak olan maçların programı ise şöyle: Cuma 14:30 Bursa Final Okulları Spor Salonu Final Gençlik-Maliye Milli Piyango, Cumartesi 13:00 İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu Pertevniyal-Pİ Koleji, Cumartesi 14:00 İzmir Celal Atik Spor Salonu İzmir Büyükşehir Belediyespor-Best Balıkesir Basketbol, Cumartesi 16:00 Ankara Ankara Spor Salonu(Küçük) Başkent Gençlik-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Cumartesi 17:00 Trabzon Hayri Gür Spor Salonu Trabzonspor Basketbol-Torku Selçuk Üniversitesi, Cumartesi 17:00 Giresun 19 Eylül Spor Salonu Yeşilgiresun Belediye-İstanbulspor, Cumartesi 18:00 Manisa Akhisar Belediye Spor Salonu Akhisar Belediye.-Mackolik.com Uşak Üniversitesi, Pazar16:00 Balıkesir Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu Bandırma Kırmızı-Gelişim Koleji, Pazar 17:00 İstanbul Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu Darüşşafaka-Vestel.
SPOR SERVİSİ
Editör: TE Bilişim