İlk yenilgisini Aksihar Belediyespor deplasmanında alan Selçuk Üniversitesi evinde ağırladığı takipçisi Uşak Üniversitesi'ni mağlup ederek zirvedeki yerini korudu. Sarı-mavililer, 8. haftada İstanbulspor deplasmanına gidecek

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi ligin 7. haftasında geçtiğimiz gün en yakın takipçisi Mackolik.com Uşak Üniversitesi’ni konuk etti. Karşılaşmadan 77-67 üstünlükle ayrılan Selçuk Üniversitesi, 7. maçından 6. galibiyetini çıkarmış oldu. Sarı-mavililer aldığı bu sonuçla puanını 13'e çıkartırken, ligin zirvesine de sıkı sıkı tutunmuş oldu. Bir başka deyişle Selçuk Üniversitesi, kendisini yakından takip eden önemli bir rakibini daha geride bırakmış oldu.  Mackolik.com Uşak Üniversitesi ise temsilcimiz karşısında aldığı yenilgi ile puanını 12 yaptı ve ikinci sıradan takibini sürdürdü.
Öte yandan ligdeki ağır tempo bu haftada hızını kesmeyecek. Ligin 8. hafta karşılaşmaları 20-21 Kasım tarihleri arasında oynanacak. Temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, zorlu haftada ligin 15. sırasında bulunan İstanbulspor deplasmanına gidecek.  Zorlu karşılaşma yarın Zeyyad Baykara Spor Spor Salonu'nda saat 17'de oynanacak. Uşak Üniversitesi galibiyetinin ardından çalışmalarına ara vermeden başlayan sarı-mavililer, bugün hazırlıklarını tamamlayacak ve İstanbul yolculuğuna çıkacak. Temsilcimizde önemli bir iksek bulunmuyor.
Sarı-mavili takımın antrenörü Ajlan Kavasoğlu, en yakın takipçileri  Uşak Üniversitesini farklı mağlup ettikleri için mutlu olduklarını söyledi. Yeni bir galibiyet serisinin başlangıcını yaptıklarını düşündüğünü ifae eden Kavasoğlu; “Ligde galibiyetler serisine kaldığımız yerden devam edeceğiz. Lider olarak kalmanın getirdiği sorumluluğun farkındayız ve her maçımıza ayrı bir önem veriyoruz. Bunun için yarın oynayacağımız İstanbulspor maçından evimize galibiyetle dönmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İyi bir ekibiz ve başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Lig'de 7. hafta heyecanı geçtiğimiz Cuma günü Final Gençlik-İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gelişim Koleji-Akhisar Belediyesi maçlarıyla başladı. Haftanın ikinci gününde ise 6 maç oynandı. Ligin üst sıralarını yakından ilgilendiren maçta lider Torku Selçuk Üniversitesi, aynı puandaki takipçisi Mackolik.com Uşak Üniversitesi’ni konuk etti. Haftanın kapanış maçı ise dün puan cetvelinde üçüncü sırada bulunan Darüşşafaka ile dördüncü sıranın sahibi Trabzonspor Basketbol arasında oynandı.
Zorlu haftada alınan sonuçlar ve önümüzdeki haftanın maçları ise şöyle: 7. hafta sonuçları: Gelişim Koleji 76-72 Akhisar Belediyespor, Final Gençlik 85-56 İzmir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 74-80 Yeşilgiresun Belediye, Vestel 83-56 Pertevniyal, Torku Selçuk Üniversitesi 77-67 Mackolik.com Uşak Üniversitesi, Başkent Gençlik 61-57 Bandırma Kırmızı, Best Balıkesir Basketbol 79-72 İstanbulspor, Maliye Milli Piyango 88-85 Pİ Koleji. 8. hafta maçları: İstanbulspor-Torku Selçuk  Üniversitesi, Pertevniyal-Final Gençlik, Mackolik.com Uşak Üniversitesi-Gelişim Koleji, Yeşilgiresun Belediye-Vestel, İzmir Büyükşehir Belediyesi-Darüşşafaka, Bandırma Kırmızı-Maliye Milli Piyango, Pİ Koleji-Best Balıkesir Basketbol, Trabzonspor Basketbol-Başkent Gençlik, Akhisar Belediyespor-İstanbul  Büyükşehir Belediyesi.
SPOR SERVİSİ
 
Editör: TE Bilişim