En yakın takipçisi Uşak Üniversitesi’ni 77-67 mağlup eden ve liderliğini koruyan Selçuk Üniversitesi, 8. hafta maçında bugün İstanbulspor ile deplasmanda karşı karşıya geliyor. Temsilcimizin tek hedefi galibiyet

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi ligin 8. haftasında bugün İstanbul deplasmanında galiyiyet arayacak. Sarı-mavililer, zorlu haftada ligin 15. sırasında bulunan İstanbulspor ile karşı karşıya geliyor. Zeyyad Baykara Spor Spor Salonu'nda oynanacak olan karşılaşma saat 17.00'de başlayacak. Önemli bir eksiği bulunmayan temsilcimizin tek hedefi evine galibiyetle dönerek ligin zirvesindeki yerini korumak.
Torku Selçuk Üniversitesi Antrenörü Ajlan Kavasoğlu, en yakın takipçileri  Uşak Üniversitesini mağlup ederek zirvedeki yerlerini korudukları için mutlu olduklarını söyledi. Tek hedeflerinin bugün karşı karşıya gelecekleri İstanbulspor'u mağlup ederek liderliklerini korumak olduğunu ifade eden Kavasoğlu; “İstanbulspor ligin alt sıralarından kurtulmanın çabasını veriyor. Bizde zirvedeki yerimizi korumak için mücadale edeceğiz. Bu açıdan bakıldığında her iki ekip içined oldukça zorlu bir mücadele olacak. Kazanarak galibiyetler serisine kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Lider olarak kalmanın getirdiği sorumluluğun farkındayız ve her maçımıza ayrı bir önem veriyoruz. Bugün İstanbulspor maçından evimize galibiyetle dönmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İyi bir ekibiz ve başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Ligin 8. haftası bugün oynanacak dört karşılaşma ile başlayacak ve yarın oynanacak 5 karşılaşma ile tamamlanacak. Maçların programı şöyle: Bugün:: İstanbulspor-Torku Selçuk  Üniversitesi, Pertevniyal-Final Gençlik, Mackolik.com Uşak Üniversitesi-Gelişim Koleji, Yeşilgiresun Belediye-Vestel. Yarın: İzmir Büyükşehir Belediyesi-Darüşşafaka, Bandırma Kırmızı-Maliye Milli Piyango, Pİ Koleji-Best Balıkesir Basketbol, Trabzonspor Basketbol-Başkent Gençlik, Akhisar Belediyespor-İstanbul  Büyükşehir Belediyesi.
Erkekler İkinci Ligi’nde sezonun altıncı haftası oynanan 9 maçla geride kalınken, lider Torku Selçuk Üniversitesi haftayı kayıpsız geçti. Hafta Darüşşafaka-Trabzonspor Basketbol maçıyla tamamlandı. Üst sıraları yakından ilgilendiren maçların oynandığı haftada Torku Selçuk Üniversitesi, Konya’da oynadığı maçta takipçisi Mackolik.com Uşak Üniversitesi’ni 10 sayı farkla mağlup ederken liderlik koltuğunda oturmaya devam etti. Darüşşafaka ile Trabzonspor Basketbol arasında oynanan maçta ise kazanan taraf İstanbul temsilcisi oldu. Bu sonuçla Darüşşafakagalibiyet sayısını altıya çıkartarak averajla ikinci sıraya yükseldi.
Deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yenerek önemli bir galibiyet alan ve haftanın deplasmanda kazanan tek takımı olan Yeşilgiresun Belediyesi’nde Alex Gordon 22 sayı ile haftanın en skorer oyuncusu olurken, aynı takımdanİsmail Çevik de 17 sayı, 12 ribaund ile double double yaptı. İsmail bu performansı ile hem galibiyette pay sahibi oldu hem de haftanın en iyi istatistiğe sahip Türk oyuncu olarak dikkat çekti.
Galibiyete ulaşan takımlardaki performanslara bakıldığındaFinal Gençlik’ten Marshall Moses 19 sayı, 10 ribaund, Ömer Kaan Göğüş 12 sayı, 11 ribaund, Başkent Gençlik forması giyen Kzell Ray Wesson 15 sayı, 16 ribaund, Best Balıkesir Basketbol’dan Pervis Lee Pasco 10 sayı, 14 ribaund ile double-double yapan diğer isimler oldular. İstatistik Liderleri: Sayı Lideri/Alex Gordon (Yeşilgiresun Bld) 24.6 sayı Ribaund Lideri/Kervin Bristol (İstanbulspor) 11.1 ribaund Asist Lideri/Herny Dobie (Trabzonspor Basketbol) 6.4 asist Blok Lideri/Kervin Bristol (İstanbulspor): 2 blok.

SPOR SERVİSİ
Editör: TE Bilişim