Türkiye Erkekler Basketbol 2. Liginde şampiyonluk mücadelesi veren ve sezona müthiş bir giriş yaparak, kendisi gibi zirve hesaplarıyla lige başlayan rakipleri Bandırma Kırmızı ve Trabzonspor’u mağlup eden Torku Selçuk Üniversitespor’da yüzler gülüyor. İki hedef maçını da kazanmanın mutluluğunu yaşayan ekibimizde tek düşünce 3. haftayı da kayıpsız geçerek zirveye oturmak. Ekibimizin bu haftaki rakibi ise İzmir Büyükşehir Belediyespor.. Zorlu karışlaşma Cumartesi günü Konya’da oynanacak ve saat 16’da başlayacak.
Geçtiğimiz cumartesi günü deplasmanda eski çalıştırıcısı Halil Üner’in takımına karşı zorlu bir maça çıkan sarı-mavililer normal süresi beraberlikle sona eren maçta galibiyete uzatmada gitmeyi başarmış ve ligde 2’de 2 yapmıştı. Bu maçında ardından Pazar günü şehrimize gelen ve günü dinlenerek geçiren Torku Selçuk Üniversitespor’da İzmir Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıkları ise Pazartesi günü başladı. Hafta sonuna kadar çalışmalarını aralıksız sürdürecek olan sarı-mavililerde galibiyet serisini sürmesi amaçlanıyor.
Torku Selçuk Üniversitespor Başkanı Yunus Derebağ, lige iki zorlu maçla başladıklarını hatırlatarak, “Hem Bandırma Kırmızı, hem de Trabzonspor’un gücünü biliyoruz. Bu iki takımı yenerek lige giriş yapmamız oyuncularımızın özgüvenini sağlaması açısından çok iyi oldu. Bizim hedefimiz belli. Son yıllarda sürekli kapısından döndüğümüz Beko Basketbol Ligine bu sezon sonunda ulaşmak istiyoruz. İlk maçımızdan son maçımıza kadar kazanmak için sahaya çıkacağız. İyi bir kadromuz ve başarılı bir teknik heyetimiz var. Umarım sezon sonunda gülen biz olacağız” dedi.
Temsilcimiz evindeki 3. maçını da kazanarak 3’te 3 yapmayı hedefliyor. İkinci hafta maçlarında alınan sonuçlar ise şöyle: Final Gençlik-Maliye Milli Piyango: 73-77, Pertevniyal-Pi Koleji: 92-66, İzmir Büyükşehir Belediye-Best Balıkesir Basketbol: 78-85, Başkent Gençlik-İstanbul Büyükşehir Belediye: 64-85, Trabzonspor Basketbol- Torku Selçuk Üniversitesi: 96-97, Yeşilgiresun Belediye-İstanbulspor: 64-71, Akhisar Belediye-Mackolik.com Uşak Üniversitesi: 70-73, Bandırma Kırmızı-Gelişim Koleji: 82-74, Darüşşafaka-Vestel: 83-91.
Ligin 3. haftası ise 19 Ekim Cuma günü oynanacak olan maçlardla başlayacak. Sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi ise 3. hafta maçını 20 Ekim Cumartesi günü kendi salon ve seyircisi önünde İzmir Büyükşehir Belediyespor ile yapacak. 3. hafta maçları ise şöyle: Gelişim Koleji-Trabzonspor Basketbol, Final Gençlik-Darüşşafaka, Pİ Koleji-Yeşilgiresun Belediye, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Bandırma Kırmızı, Vestel-Başkent Gençlik, Torku Selçuk Üniversitesi-İzmir  Büyükşehir Belediyespor, Best Balıkesir Basketbol-Pertevniyal, Maliye Milli Piyango-Mackolik.com Uşak Üniversitesi, İstanbulspor-Akhisar Belediyespor.
SPOR SERVİSİ
Editör: TE Bilişim