Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, deplasmanda Trabzonspor'u uzatma sonunda 97-96 yendi. Baştan sona büyük çekişmeye sahne olan ve adeta nefesleri kesen karşılaşmanın ardından Selçuk Üniversitesi aldığı bu sonuçla puanını 4'e çıkardı ve averajla 3. sırada yer aldı. Best Balıkesirspor ve Pertevniyal aynı puanla ilk iki sırayı paylaşırken, ligin 4. ve 5. sırasında bulunan Maliye Milli Piyango ve Uşak  Üniversitesi'nin de puanları 4. Aldığı zorlu galibiyetin ardından moral bulan Selçuk Üniversitesi dünü dinlenerek geçirdi. Temsilcimiz Ligin 3. haftasında  20 Ekim Cumartesi günü kendi salon ve seyircisi önünde İzmir Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek. Sarı-mavililer karşılaşmanın hazırlıklarına bugün başlayacak.
Torku Selçuk Üniversitesi Antrenörü Aclan Kavasoğlu, ligin iddialı ekiplerinden Trabzon karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Oldukça üst düzey bir mücadelenin sahnelendiği maçta bir sayı farkla kazandıklarının altını çizen Kavasoğlu; “Ligin ikinci haftasında zorda olsa aldığımız bu galibiyet ile çıkışımızı devam ettiriyoruz. Burada mücadele eden tüm oyuncularımı tebrik ederim. Umarım bu güzel oyunu ve yükselişi sezon sonuna kadar sürdürerek arzuladığımız ve Konya’nın hak ettiğine inandığımız 1. Lig’e geri döneceğiz” dedi.
Öte yandan ligin 2. haftası birbirinden zorlu karşılaşmalara sahne oldu. Zorlu haftada alınan sonuçlar ise şöyle: Final GençlikMaliye-Milli Piyango: 73-77 Pertevniyal-Pİ Koleji: 92-66 İzmir Büyükşehir Belediyespor-Best Balıkesir Basketbol: 78-85 Başkent Gençlik-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 64-85 Trabzonspor Basketbol-Torku Selçuk Üniversitesi: 96-97 Yeşilgiresun Belediye-İstanbulspor: 64-71 Akhisar Belediyespor-Mackolik.com Uşak Üniversitesi: 70-73 Ligin ikinci haftası dün oynanan Bandırma Kırmızı-Gelişim Koleji ve Darüşşafaka-Vestel karşılaşmaları ile tamamlandı.
Ligin 3. haftası ise 19 Ekim Cuma günü oynanacak olan maçlardla başlayacak. Sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi ise 3. hafta maçını 20 Ekim Cumartesi günü kendi salon ve seyircisi önünde İzmir Büyükşehir Belediyespor ile yapacak. 3. hafta maçları ise şöyle: Gelişim Koleji-Trabzonspor Basketbol, Final Gençlik-Darüşşafaka, Pİ Koleji-Yeşilgiresun Belediye, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Bandırma Kırmızı, Vestel-Başkent Gençlik, Torku Selçuk Üniversitesi-İzmir  Büyükşehir Belediyespor, Best Balıkesir Basketbol-Pertevniyal, Maliye Milli Piyango-Mackolik.com Uşak Üniversitesi, İstanbulspor-Akhisar Belediyespor.
SPOR SERVİSİ
Editör: TE Bilişim