Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi Play-Off ilk maçında bugün sahasında Trabzonspor Basketbol takımıyla karşılaşacak. Maç saat 16.00'da Kampus 19 Mayıs Spor Salonu'nda

Türkiye Basketbol 2. Ligi'nin Play-Off maçları bugün başlıyor. Şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi Play-Off ilk maçında Trabzonspor Basketbol takımı ile karşı karşıya gelecek. Ev sahibi avantajını elinde bulunduran Üniversite taraftar desteğini de arkasına alarak maçı kazanmayı hedefliyor. 4 Mayıs Çarşamba günü oynanacak olan rüvanşa avantajlı çıkmak isteyen Torku Selçuk Üniversitesi'nin en büyük kozu taraftarı ve sezonun ilk yarısında rakip Trabzonspor Basketbol'u çalıştırmış olan ve rakibi yakından tanıyan antrenörü Halil Üner. Kampus 19 Mayıs Spor Salonu'nda oynanacak olan maç Saat 16.00'da başlayacak. Maça taratarların büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Sezon boyunca taratarının eski yıllardaki ateşli desteğinden mahrum kalan Torku Selçuk Üniversitesi'nde yönetim Play-Off maçlarında Trabzosspor Basketbol maçında seyirci rekoru kırılmasını bekliyor.
ÜNER: KAZANACAĞIZ
Maç öncesinde açıklamalarda bulunan Torku Selçuk Üniversitesi'nin başarılı antrenörü Halil Üner, Play-Off'ta mücadele eden bütün takımların güçlerinin eşit olduğunu söyledi. Trabzonspor takımının kaliteli bir takım olduğunu belirten Üner, “Ancak kendi evimizde oynamanın avantajını kullanacağız. Maç çok önemli onun ötesinde maçta her top önemli. Maçı 40 dakikalık bir süreç olarak değil top top düşünüyoruz. Her hücum şansı, her savunulacak top kritik. Tara1arımızın da desteği ile maçı kazanacağımıza inanıyorum. Umarım benim eski yıllarda hatırladığım o ateşli Selçuk Üniversitesi taraftarı salonda olur.” ifadelerini kullandı. Trabzonspor Basketbol takımının kendi bıraktığı takım olmadığını söyleyen Üner, “Yeni transfearlerle farklı bir kadroyla sahip oldu Trabzon. Her ne kadar sezon başında Trabzonspor'u çalıştırmış olsamda bu gün benim çalıştırdığım kadrodan çok az oyuncu kaldı. El Amin geldi. Kaliteli yerli oyuncuları var. Ancak rakipten çok biz kendimiz ne yapacağız ona bakıyoruz. Maç sahada kazanılır” diye konuştu. Yeni transfer Bernard King'in oynayıp oynamayacağı konusuna da açıklık getiren Üner, “Kalitesi tartışılmaz. Kariyeri'de bunu gösteriyor zaten. Ancak ben son antrenman yapılmadan son güneş doğmadan takım kadrosu belirlemem. Kimin oynayıp oynamayacağı şu an kesinleşmiş değil”dedi.

Editör: TE Bilişim