Bu sezon bütün maçlarda rakiplere oranla galibiyeti hak eden taraf olduklarını belirten Aksoy, “Rize maçında olduğu gibi hak ettiğimiz puanları alabilseydik liderlik işten bile değildi” dedi

Spor Toto Süper Lig’in 9. Haftasında Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalan Atiker Konyaspor’da gözler Cumartesi günü oynanacak Başakşehir maçına çevrildi. Zorlu maç öncesi açıklamalarda bulunan Atiker Konyaspor İkinci Başkanı Selçuk Aksoy, bu sezon oynadıkları bütün maçlarda rakiplerine üstünlük sağladıklarını, Başakşehir maçının da farklı olmayacağına inandığını söyledi. Rıza Çalımbay’a olan eleştirilere de değinen Aksoy, “Eleştirilerini anlayabiliyorum. İyi oynadığımız maçları kazanamamanın hayal kırıklığı var. Ancak üstün olduğumuz maçları kazansaydık lider bile olabilirdik” ifadelerini kullandı.

2 PUAN KAYBETTİK

Rizespor maçının başında kazanma umutlarının yüksek olduğunu belirten Atiker Konyaspor İkinci Başkanı Selçuk Aksoy, “Çaykur Rizespor maçı yine bir Konyaspor klasiği oldu. İyi oynadığımız ve 3 puanı hedeflediğimiz bir maçı berabere tamamladık. Maça baskılı başladık ve o baskı neticesinde gol de bulabilirdik. Pozisyonlarımız da var ancak aradığımız golü bulamadık. Akabinde taçtan gelen bir topta talihsiz bir penaltı ile mağlup duruma düştük. Golden sonra oyunun dengeleri değişti tabi. İkinci yarı tekrar ağırlığımızı koyduk. Çok fazla sayıda pozisyona giremesek de oyunun kontrolü tamamen Konyaspor’daydı. Jahovic’in ceza sahası içinde düşürülmesi ile VAR’dan gelen bir karar ile penaltı kazandık ve beraberliği sağladık. Beraberlikten sonra da galibiyeti arayan taraftık. Oyundaki üstünlüğümüz devam etti. Fakat aradığımız golü bulamadık. Bizi sevindiren taraf oyun üstünlüğümüz. İyi mücadele ediyoruz ve maçın sonuna kadar oyundan kopmadan galibiyeti arıyoruz. Üzüldüğümüz taraf ise yine galibiyete yakın olduğumuz bir maçı kazanamadık. Bunlar bizim için puan kaybı. Rize deplasmanından kazanılan 1 puan normal şartlarda kötü bir sonuç değildir. Fakat oyunun geneline bakıldığında 2 puan kaybettiğimizi söyleyebilirim. Bu sezon bu Konyaspor klasiği oldu. Maç sonunda bu açıdan üzgündük. Soyunma odasındaki hava da öyleydi.

Tabi altını çizemeden geçemeyeceğim. Konyaspor’un en uzak deplasmanında  bin kadar taraftarımız bizi yalnız bırakmadı. Kulübüm adına hepsine tek tek teşekkür ederim. Bizim en büyük gücümüz taraftarımız. Onlara 3 puan armağan etmek isterdik ama 1 puanla döndük. Umarım önümüzdeki haftalar bu şanssızlıkları yeneriz” dedi.

BAŞAKŞEHİR’E DE ÜSTÜNLÜK SAĞLAYACAĞIZ

Bu güne kadar iç sahada oynadıkları bütün maçlarda rakiplerine üstünlük sağladıklarını belirten Aksoy, “Bu hafta Başakşehir ile evimizde oynayacağız. Başakşehir güçlü bir takım ancak Konyaspor’un da çok ciddi bir ev sahibi avantajı var. Bu güne kadar evimizde oynadığımız bütün maçlarda üstün olan taraf bizdik. Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığımız maçlarda da aynı üstünlüğü kurduk Başakşehir’e karşı da farklı bir beklentim yok. Başakşehir oturmuş bir takım tabi. Yine de maça ağırlığımızı koyacağımızı düşünüyorum.  Oyun düzenleri bize göre biraz farklı. Ancak Konyaspor’un gerek her rakibe gol atabilecek potansiyeli olması, gerekse taraftar desteği ile bu maçta da pozisyon ve gol bulacağımızı düşünüyorum. Umarım 3 puanla ayrılan taraf biz oluruz” ifadelerini kullandı.

LİDER BİLE OLABİLİRDİK

İyi futbola rağmen bir türlü sonuç alınamaması üzerine taraftarın eleştirilerine hedef olan teknik Direktör Rıza Çalımbay konusunda da açıklamalarda bulunan Selçuk Aksoy, deneyimli teknik adama destek vererek, şanssızlığa vurgu yaptı. İyi oynadıkları maçlarda skoru almış olsalar lider bile olabileceklerini ifade eden Selçuk Aksoy, “Zaman zaman biz de görüyoruz. Rıza hocaya taraftarlarımızın eleştirisi oluyor. Taraftarlarımızı anlıyorum. Özellikle Antalyaspor maçında başlayarak iyi oynadığımız karşılaşmalarda puan kayıplarımız oldu. Daha sonra burada Fenerbahçe maçında oyunu domine ederken gol yememiz ve puan kaybetmemiz. Beşiktaş maçı hakeza öyle. Ama şu da unutulmamalı deplasmanda kazandığımız puanlar var. Bir Kayserispor maçı, bir Malatyaspor maçı. Aslında seyircimizin beklentisi büyük. Bu beklentiye dayanarak eleştiriler yapıyorlar. Ben öyle kabul ediyorum. Ama genel olarak bakıldığında da sadece ilk hafta oynanan Erzurumspor maçının ikinci yarısı dışında oyundan yenik düştüğü, rakip takıma karşı ezik duruma düştü maç hatırlamıyorum. Genelde oyunu domine eden tarafız. Oyuna hakim olan tarafız. Keyifli bir oyun olduğunu düşünüyorum. Ama bunlar skora yansımış olsaydı liderlik bile işten değildi. Skora yansıtamadık. Ben eleştirilerin can yanmasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Hocamız takımımızın başında. İnşallah diğer maçlarla birlikte hedeflediğimiz puana ulaşırız” dedi.

YUNUS ALTINBEYAZ/MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim