TFF 2. Lig’i Kırmızı Grup’ta 2. sırada tamamlayan ve Bank Asya 1. Lig yükselme grubu maçlarından ikinci kez eli boş dönen yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon çalışmalarına bugün yapacağı yönetim kurulu toplantısı ile başlıyor. Ligin sona ermesi ile birlikte uzun bir süre sessizliğe bürünen Şekerspor, bugün tesislerinde bir araya gelerek takımın geleceği ile ilgili bir çok önemli kararın altına imzasını atacak. Torku Şekerspor’da gelecek sezon için nasıl bir yapılanma içine gideceği merak konusu oldu. Yeni sezonda hedefini Banka Asya olarak belirleyen bir çok takım transferlerini art ardına yapmaya devam ediyor.
31 Mayıs itibari ile 17 futbolcunun sözleşmeleri sona eren ve serbest kalan oyuncular diğer kulüplerle görüşüyor ve transfer oluyorlar.  Torku Şekerspor ise ilk olarak Konyalı genç kaleci Ali Melih Özçelik ile anlaşma sağladı. Yeni sezon için hedefli takım yapmayı düşünen birçok kulüp Şekerspor ile sözleşmesi biten oyuncuların peşinde. Geride kalan sezonda başarılı sonuçlar alan kupada ve ligde tüm spor otoritelerinin dikkatini çeken yeşil-beyazlı camia tüm bakışları üzerine çevirdi. Kulüpler Onur Akbay, Anıl Abanoz, Murat Dilek gibi birçok oyuncunun peşinden koşuyor.
Öncelikle bir transfer komitesi oluşturmanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlı yönetim kurulu, takımda kalacak ve gidecek futbolcuları belirleyecek. Ayrıca Şekerspor, sezonun sona ermesi ile yönetim kurulu hakkında eleştirilerde bulunan teknik adam Kadir Özcan konusunu da masaya yatıracak. Geçtiğimiz sezonun inci yarısında takımın başına getirilen Özcan, sezon sonuna kadar anlaşmış ve sözleşmesi sona ermişti. Yeşil-beyazlı yönetim kurulunun almayı düşündüğü radikal kararlar yapılacak olan toplantının ardından kamuoyuna duyurulacak.
REİS, BALIKESİR TRANSFERİNİ YALANLADI
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Balıkesirspor’a transfer olduğu haberlerinin çıktığı Muhammet Reis, genç kaleci Gürsel Yaprakçı’nın cenazesinde, ortaya atılan transfer haberlerini yalanladı. Başarılı performansı ile tüm dikkatleri üzerine çeken hatta FIFA’nın verdiği transfer yasağından önce Konyaspor’un da gündeminde bulunan Reis, ortaya atılan haberlerin asılsız olduğunu belirttiği ifade edildi. Henüz böyle bir anlaşmanın söz konusu olmadığının altını çizdiği kaydedilen Reis’in yakın çevresine, önceliğinin Konya Şekerspor’dan yana olduğunu ve kulübü ile görüşüp her hangi bir anlaşma ortamı sağlanmadığında transferi düşüneceğini söylediği gelen haberler arasında.
Öte yandan geçtiğimiz gün vefat eden genç kaleci Gürel Yaprakçı’nın yankıları devam ediyor. Cinayete kurban giden ve 100 bin TL’lik borcu nedeni ile bu olayın çıktığı konusunda haberi yayılan, başarılı kalecinin yakın çevresinin verdiği bilgilere göre böyle bir borcun asılsız olduğu belirtiliyor. Ayrıca ailesi, yaklaşık 20 gün önce bir erkek bebeği dünyaya gelen Gürsel’in, Mehmet Yaprakçı adındaki bebeğinin ismini Gürsel olarak değiştirme kararı aldığı gelen haberler arasında.
Editör: TE Bilişim