TFF 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor teknik direktörlüğüne Metin Altınay getirildi. İki sezondur Banka Asya ligini hedefleyen ama hedefine bir türlü ulaşamayan Torku Şekerspor, 2011- 2012 sezonu için Güngören Belediyespor’un başarılı Teknik Direktörü Metin Altınay ile anlaştı. Konyalı olan, Konya’da futbolcu ve menajer olarak da görev yapan Metin Altınay, 2 sezon önce Güngören Belediyespor’u Banka Asya 1. ligine çıkarma başarısını göstermiş ve bu kulübün kısıtlı imkanlarına rağmen, ligde kalmasını sağlamıştı.
Teknik Direktör Metin Altınay, memleketi olan Konya’da bir takımın başında olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Torku Şekerspor’un da yerinin Banka Asya 1. Ligi olduğunu ifade eden Altınay; “Çalıştığım kulüplere oranla, Şekerspor daha kurumsal bir görüntü içerisinde. Bu nedenle çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Şu an elde bulunan kadroda yetenekli futbolcular bulunuyor” dedi. Teknik adam Altınay’ın önümüzdeki günlerde yönetim kurulu ile bir araya gelerek yeni sezonun hazırlıklarına başlayacağı öğrenildi.
Konya Torku Şekerspor Başkanı Yavuz Erence, Teknik direktörlüğe Metin Altınay’ı getirdiklerini açıkladı. Erence, Metin Altınay hakkındaki düşüncelerini şu şekilde açıkladı: “Kendisi kısıtlı imkanlarına rağmen Göngören Belediyespor’u Banka Asya 1. Ligi’ne çıkarma başarısını göstermiş ve başarılı teknik adamlar ödülünü de layık görülmüştü”. Yeni sezon için hedeflerini de açıklayan Erence “Yeni sezonda hedefimiz yine Bankta Asya 1. Ligi olacaktır. Hafta içinde takımda kalmasını istediğimiz futbolcularla ilgili teknik heyetle bir toplantı yapacağız. Cafercan’ın haricinde takımdan giden futbolcumuz yok. Kadronun oluşumu ile ilgili takımda kalacak ve gönderilecek futbolcuları belirleyeceğiz” dedi.
Konyaspor’da transfer yasağının kalkması halinde, transfer etmek istemeleri halinde Ömer Ali,  İshak ve Muhammet Reis’i Konyaspor’a veririmsiniz sorumuzu da “Konyaspor bizimde kulübümüz, neden olmasın, inşallah yasak kalkarda transfer yaparlar. Konyaspor ile her zaman dayanışma içinde olduk ve olacağız” şeklinde yanıtladı. 
Öte yandan Şekerspor, yeni sezon çalışmalarına dün yaptığı yönetim kurulu toplantısı ile başladı. Ligin sona ermesi ile birlikte uzun bir süre sessizliğe bürünen Şekerspor, tesislerinde bir araya geldi ve takımın geleceği ile ilgili birçok önemli kararın altına imzasını attı. Öncelikle bir transfer komitesi oluşturan yeşil-beyazlı yönetim kurulu, ilk icraat olarak teknik adam konusunu halletti. Metin Altınay’ı göreve getiren yeşil-beyazlılar, takımda kalacak ve gidecek futbolcuları önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyuracak.
Geçtiğimiz günlerde Balıkesirspor’a transfer olduğu haberlerinin çıktığı Muhammet Reis, ortaya atılan transfer haberlerini yalanladı. Başarılı performansı ile tüm dikkatleri üzerine çeken hatta FIFA’nın verdiği transfer yasağından önce Konyaspor’un da gündeminde bulunan Reis, ortaya atılan haberlerin asılsız olduğunu belirttiği ifade edildi. Henüz böyle bir anlaşmanın söz konusu olmadığının altını çizdiği kaydedilen Reis’in yakın çevresine, önceliğinin Konya Şekerspor’dan yana olduğunu ve kulübü ile görüşüp her hangi bir anlaşma ortamı sağlanmadığında transferi düşüneceğini söylediği gelen haberler arasında.
Ayrıca yeşil-beyazlı ekibin 18 oyuncusunun sözleşmesinin sona ermesi diğer kulüplerin iştahını kabartıyor. Gösterdikleri performansla transfer listelerinin ilk sıralarında yer alan Şekersporlu futbolculara Süper Lig dahil olmak üzere Bank Asya ve 2. lig takımlarından teklifler yapılıyor. Oyuncuların genç ve başarılı olması transfer tekliflerini daha da güçlendiriyor. Şekerspor’un alt yapıdan yetişen yıldız oyuncular Ömer Ali Şahiner ve İshak Çakmak transferin gözdesi durumunda.
 
Editör: TE Bilişim