Bölgesel Amatör Lig kurulduğundan beri bu ligde mücadele eden ve bu sezon düşme hattında yer alan Sarayönü Belediyespor’un onur mücadelesi virüs nedeniyle yarım kaldı.

Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart, büyük imkansızlıklar içerisinde takımı ligde tutmaya çalıştıklarını ve onur mücadelesi verdiklerini söyledi. Teknik Direktörü Niyazi Kart yaptığı açıklamada, “Bu takım 2. Amatör Küme’de kapanmaya yüz tutmuşken memleket sevdalıları olarak bu yola baş koyduk ve Sarayönü Belediyespor’u yeniden ayağa kaldırmak için büyük çaba harcadık. Bu yolda büyük fedakarlıklarda bulunduk. Gecemizi gündüz ettik. Maddi manevi her şeyimizi ortaya koyduk. O günlerden bugünlere kadar birçok başkan ve yönetici büyük emekler sarf etti. Kendimizi Sarayönü Belediyespor’a adayarak çok büyük zaferlere de imza attık. Kapanmasın diye 2. Amatör Küme’den aldığımız takımı kısa bir süre içerisinde Süper Amatör Lig’de taşıyarak Sarayönü Belediyespor’u terfi maçlarına kadar götürdük. 2010 yılında kurulan Bölgesel Amatör Lig’in kurucu takımlarından olduk.” dedi.

Sarayönü Belediyespor’un ciddi bir marka değerine sahip olduğunu kaydeden Kart, “10 yıldır mücadele ettiğimiz Bölgesel Amatör Lig’de fırtınalar estirdik. Kendimizden kat kat üstün il takımlarına diz çöktürdük. Bütçelerine yetişmeyeceğimiz takımların korkulu rüyası olduk. Birçok sezon şampiyonluğu birkaç puanla kaçırırken 2015-2016 sezonunda Bölgesel Amatör Lig şampiyonu olduk. Bugün Türkiye’nin hangi iline giderseniz gidin Sarayönü Belediyespor’u bilirler. İlçemizin adını ve takımımızı çok büyük bir marka yaptık.” şeklinde konuştu.

Sadece iyi günlerde değil zor zamanlarda da destek görmeyi umduklarını ancak yalnız kaldıklarını ifade eden Kart, şunları söyledi: “Bu sezon yaşadığımız büyük sıkıntılar neticesinde şu anda bulunduğumuz durum bizleri derinden yaralıyor. Futbolda şampiyonlukta var, küme düşmekte var ama bizi üzen nokta sahipsiz kalmak. Bu takım sadece bizim değil. Sokağındaki vatandaşından en tepedeki yöneticisine kadar herkesin. Tarihi büyük başarılarla dolu olan ve taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanan takımımızı ligde tutmak için bugünlerde onur mücadelesi veriyoruz. Sarayönü Belediyespor, Sarayönü için çok büyük bir değerdir. Belki bugün bu anlaşılamıyor olabilir ancak bir şeyleri kaybettikten sonra bunun asıl değeri anlaşılacaktır. Önümüzde dört hafta kaldı ve ligi Ereğlispor’un üzerinde tamamlayabilmek için terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Ben buradan sonuna kadar mücadele eden oyuncularımı da tebrik etmek istiyorum. Allah’tan bir mani gelmezse ben takımımızı ligde tutacağımıza da sonuna kadar inanıyorum.”

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim