BJK Tv’ye maç öncesi yaptığı açıklamada Şanlı’nın Samsun’da yaşanan olaylardan dolayı, “Burada Konya olarak bir özür dilememiz gerekiyor. Bizim sizin kadar çok kupamız yok. 2 kupamız var sadece. Sevincin dozunu kaçırdık” ifadelerini kullanması tepki çekti.

Konyaspor’da sular durulmuyor. Son olarak TFF Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 5. Haftasında deplasmanda Beşiktaş’a mağlup olan Konyaspor’da, mağlubiyetten çok Başkan Yardımcısı Abdullah Şanlı’nın açıklamaları konuşuluyor. Maç öncesi Beşiktaş Yönetimi tarafından yemekte ağırlanan ve yemeğin ardından BJK TV’ye açıklamalarda bulunduğu ortaya çıkan Abdullah Şanlı’nın Samsun’da yaşanan taraftar olayları nedeniyle “Burada Konya olarak bir özür dilememiz gerekiyor. Bizim sizin kadar çok kupamız yok. 2 kupamız var sadece. Sevincin dozunu kaçırdık” ifadelerini kullanması taraftarın tepkisini çekti.

ÖZÜR DİLEMEMİZ GEREKİYOR

İkinci Başkan Abdullah Şanlı yaptığı açıklamada, “Beşiktaş ülkemizin güzide ve büyük kulüplerinden bir tanesi. Kısa zaman önce Samsun’da Süper Kupa finalinde yaşadığımız ve tasvip etmediğimiz olaylar oldu.

Burada Konya olarak bir özür dilememiz gerekiyor. Bizim Beşiktaş kadar kupa alışkanlığımız yok. Bizim birkaç kupamız var. Belki taraftarımız da sevinmenin dozunu kaçırdı. İyi olmadı ve faturası da bize ağır oldu. Camialar kalıcıdır. Aramızda husumet olmamalı. Biz Beşiktaş’a ev sahipliği yaptık. İhtiyacımız olduğunda her konuda birbirimize yardımcı olmalıyız. Ben tekrar teşekkür ediyorum. Ben Beşiktaş’a Şampiyonlar Ligi’nde başarılar diliyorum. Porto zafer gibi yen zaferler ve sonunun kupa olmasını diliyorum” dedi.

TARAFTAR İSYANDA

Açıklamaların sosyal medyada yayılması ile birlikte Konyaspor taraftarı büyük tepki gösterdi. Şanlı’nın Konyaspor adına özür dilemesi, ‘Bizim sizin kadar kupamız yok’ gibi Konyaspor’u küçük düşürücü ifadeler kullanması Konyaspor taraftarının en çok tepki gösterdiği cümleler oldu. Abdullah Şanlı istifaya davet edilirken, diğer yandan 2. Başkan Abdullah Şanlı’nın geçmişte sosyal medyada Fenerbahçe lehine paylaştığı mesajların ortaya çıkması taraftarı daha da çileden çıkardı.

ABDULLAH ŞANLI KİMDİR?

Uzun süredir Konyaspor yönetiminden yer alan Abdullah Şanlı ilk olarak Konya Store ile ilgili iddialarla gündeme geldi. Konya Store’un ihalesiz ve sessiz sedasız bir şekilde işletim hakkının Abdullah Şanlı’ya devredilmesi kamuoyunda tartışılmıştı. Daha sonra yönetim ile Aykut Kocaman arasında yaşanan krizlerde ismi tekrar gündeme gelen Abdullah Şanlı, Ahmet Şan’ın başkanlıktan istifasının ardından kulübü yöneten en önemli isim haline gelmişti.

TARAFTAR SORUMLUSU’NDAN RANT  İDDİASI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Konyaspor’daki görevinden istifa eden Taraftar Sorumlusu İsa Gürler’in istifa ederken Abdullah Şanlı hakkında bulunduğu iddia hafızalardaki tazeliğini koruyor. İsa Gürler yaptığı açıklamada, Abdullah Şanlı’yı hedef alarak “Konya store bahane rant şahane” ifadelerini kullanmıştı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim