Ahmet Karademir. Henüz 15 yaşında olmasına rağmen Konyaspor alt yapısında adından en fazla söz ettiren isimlerden birisi. Konyaspor Futbol Akademisi’ne ayak bastığı günden beri antrenörleri adeta üzerine titriyor. Her özel sporcu gibi özel ilgi gerekiyor Ahmet için çünkü. 15 yaşında olmasına rağmen U17 takımında forma giyiyor ve zaman zaman A takım ile antrenmanlara çıkıyor. Ayrıca milli takımın da en önemli isimlerinden. Kayserisporlu Emre Demir ile futbol kamuoyunun dikkatini çeken 2004 jenerasyonunun belki de saklı hazinesi. Çünkü fiziksel gelişimini henüz tamamlamadı. Belki Emre Demir kadar kısa sürede adını duyurmayacak ama bir gün mutlaka yeteneklerini sergileyecek.

Konyaspor Futbol Gelişim Akademisi’nin özel sporcularından Ahmet Karademir’i yakından tanımak isteyeceğinizi düşündük...

BEDEN EĞİTİMİ HOCAM KEŞFETTİ

Ben Ahmet Karademir. 2004 yılında Konya’da doğdum ve Konyalıyım. Futbola okulda başladım. Daha önce mahallede arkadaşlarımla futbol oynuyordum ama ilk olarak okul takımında oynamaya başladım. Oradaki beden eğitimi öğretmenimiz aynı zamanda Konyaspor’da antrenördü. Beni o keşfetti. Beni Konyaspor altyapısına o götürdü. O şekilde Konyaspor altyapısına giriş yapmış oldum.

BURADA OLMAK ÇOK FARKLI DUYGU

Beni buraya Hakan Ünal hocam getirdi. İlk olarak ben o zamanki adı ile Anadolu Selçukspor’da oynuyordum. Sonrasında ise Konyaspor’a geldim. Anadolu Selçukspor’a geldiğimde şu an yine takımımınız başında olan Çağdaş Çankaya hocamız beni beğendi. Buraya ilk geldiğimde çok heyecanlandım. Sonuçta burası Konyaspor, bir Süper Lig takımı. Burada oynamak çok farklı bir duygu. Tesislerimiz çok iyi. Hepimizle A takımda oynayan oyuncular gibi ilgileniyorlar.

KENDİMDEN BÜYÜKLERLE OYNAMAYA BAŞLADIM

Ben geldiğimde U12 takımında oynamaya başladım. Orada her sene diğer kategorilere ilerliyordum. Ama sonra Çağdaş hocam beni kendimden bir yaş büyüklerle oynatmaya başladı. Bu da benim gelişimi çok olumlu yönde etkiledi. 14 yaşında U16 kategorisinde oynamaya başladım. Şu an 15 yaşındayım ve U17 takımında oynuyorum.

U17 liginde lideriz zaten. Bence ligdeki en iyi takımlarda bir tanesi biziz. Bunu oyun olarak da gösteriyoruz. Şampiyon olmamak için hiçbir neden yok. Bence bunu başarabiliriz.

DÜNYANIN EN MUTLU KİŞİSİ OLUYORSUNUZ

İlk olarak 14 yaşında milli takıma davet edildim. O günden bu yana sürekli olarak davet ediliyorum. Hatta en son Karadağ ile oynadığımız maçlarda iki gol attım. Milli takım forması giymek orada maça çıkmak çok güzel bir duygu. Gerçekten her insanın bunu yaşaması gerekiyor. Çok mutlu oluyorsunuz. O formayı giymek dünyanın en mutlu kişisi yapıyor sizi. Gol atmak da aynı şekilde çok güzel bir duygu. Bu sezon başında Rusya’ya turnuvaya gitmiştik U16 milli takımı ile. Orada şampiyon olduk. O kupayı kaldırmak gerçekten çok güzel. O duyguyu yaşadığım için çok mutluyum. Bu hafta yine bir turnuvaya daha katılacağız Antalya’da. Portekiz, Danimarka gibi bu kategorideki çok iyi takımlar gelecek. Bu turnuvanın da gelişimime çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Milli takım forması ile 15 maça çıktım ve 2 gol attım. İnşallah daha fazla gol atar ve katkı sağlarım.

ORADA ANTRENMANA ÇIKMAYI ÖZLÜYORUM

Konyaspor A takımı ile 2 kez antrenmana çıktım. İkisinde de Aykut hoca vardı. Konyaspor A takımı ile ilk antrenman çıktığımda orada ağabeylerimiz bana çok yardımcı oldu. Özellikle Ömer Ali ve Selim ağabey ellerinden geleni yapıyor bizim için. Ömer ağabey numarasını verdi ve her zaman yardımcı olabileceğini söyledi. Tabi orada antrenmanlar daha sıkı ve daha iyi. Orada antrenmana çıkmak çok güzel bir duygu, özlüyorum orada antrenmana çıkmayı. İnşallah yine nasip olur. Her zaman çıkmak isterim.

BURASI TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ

Şu an Konyaspor altyapı tesisleri bana göre Türkiye’nin en iyi tesislerinden bir tanesi. Önceki tesislerimize göre çok daha iyi. Burada bütün imkanlarımız var. Ve bence her şeyden önemli olan bir şey var, önceden özel çalışmalar yapamıyorduk, şimdi özel olarak çalışma imkanı bulabiliyoruz. Hocalarımız ve diğer buradaki personelimiz de bizimle çok ilgili.

HER ŞEY PROGRAMLI

Burada kaldığımız günlerde sabah Konyaspor servisimiz bizi okullarımıza bırakıyor. Okuldan yine servislerimizle tesislere gelerek antrenmanlarımızı yapıyoruz. Ve yemeklerimiz yedikten sonra boş vakitlerimiz oluyor. O sırada takım arkadaşlarımızla birlikte vakit geçiriyoruz. Sohbet edip oyun oynama imkanımız oluyor. Burada kaldığımız zamanlarda çok programlı bir şekilde bütün yapacaklarımız gerçekleştiriyoruz.

ÇOK ÖZEL VE GÜZEL İLGİ VAR

Burada her ay yağ ölçümlerimiz yapılıyor ve buna göre biz özel beslenme listeleri hazırlanıyor. Bizi durumumuz göre diyetisyenlere yönlendiriyorlar. Eskiye göre bize çok özel ve güzel bir ilgili var. Bu da takım arkadaşlarımın olsun benim olsun çok hoşumuza gidiyor. Bunun karşılığını verebilmek için çok çalışıyoruz.

BURADA A TAKIM HAVASI VAR

Takım içinde arkadaş ortamı olarak U17 grubu en iyisi bence. Çünkü ben hem U16 hem U17’de oynadım. Bence en iyisi burası. Herkes birbirinin hatasını kapatıyor ve bu bence çok güzel bir şey. Kimse birbirinin açığını aramıyor. Herkes hem maçlarda hem antrenmanlarda birbirinin açığını kapatıyor. U17 takımımızda bir A takım havası var. Herkes işini profesyonel bir şekilde işini yapıyor. Hepimizin amacı Konyaspor taraftarının önüne çıkmak.

Antrenman ve maçlarımız dışında yine takım arkadaşlarımızla birlikte hareket ediyoruz. Birlikte etkinlikler yapıyoruz. Bu da bizim sahada birlikte hareket etmemize yardımcı oluyor.

ŞANLI FORMAYI GİYMEK İSTİYORUM

Benim en önemli hedeflerimden bir tanesi büyük Konyaspor taraftarının önüne çıkarak o şanlı formayı giymek. Bir de herkesin olduğu gibi benim büyük hayalim A milli takım forması giymek. Tabi sonra yurtdışında da oynamak isterim ama önceliğim Konyaspor. İspanya Ligi’ni beğeniyorum. Konyaspor’da oynadığı dönemlerde Moryke Fofana’yı çok beğeniyordum, kendi bölgemde oynadığı için. Şimdi o ayrıldı, Farouk Miya’yı takip ediyorum.

AİLEM İŞİN CİDDİYETİNİ BİLİYOR

Ailem futbola başladığım dönemden beri hep yanımda, sürekli olarak yardımcı oluyorlar. Tabi annem ilk zamanlarda küçük olduğum için böyle ciddi bir şey olacağını bilmiyordu. Şimdi hem annem hem babam işin ciddiyetinin farkında ve bana çok yardımcı oluyorlar. Yanımda olan herkese ve büyük Konyaspor taraftarına çok teşekkür ediyorum.

YUNUS ALTINBEYAZ / MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim