Bu sezonu şampiyon olarak noktalayan Galatasaray, transferin gözde isimlerinden Alper Potuk'un işini bitirdi.

Sivasspor'u kendi evinde 4-2 yenerek 19. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, gelecek sezonun kadrosu için şimdiden kolları sıvadı. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin kapısından dönen Alper Potuk, Galatasaray'a gitmek istediğini açıkladı.

TRANSFER BİTMEK ÜZERE

Galatasaray'ın Alper Potuk transferinde en net açıklama Eskişehirspor'un Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz'dan geldi. Radyospor'dan Özgür Sancar'a konuşan Şahbaz, "Alper, transferi bir buçuk senedir konuşuluyordu. Sezon sonunu beklemek zorundaydık. Sezon sonuna geldik. Başkanımızın ifade ettiği gibi ciddi bir noktaya geldik. Prensipte ve mali konularda belli bir noktaya vardık. Ama henüz imza atmadık. Umarım alan taraf, belli işlemler gerçekleştikten sonra açıklar" dedi.

"ALPER GALATASARAY'I ÇOK İSTİYOR"

Şahbaz, Alper'in Eskişehir'de yetişmiş bir futbolcu olduğunu belirterek, "Biz, Alper'e sadece bir futbolcu olarak bakmıyoruz. Kendi çocuğumuz gibi görüyoruz. Başkanımız Alper'e, Galatasaray'a transferiyle ilgili görüşünü sordu. Gerekli görüşmeler yapıldı. Alper'in görüşü alındı. Bu nedenle görüşme yapıldı. Alper, genç bir futbolcu. Türkiye'nin önemli kulüplerinden bir tanesine, Galatasaray'a gidecek olmaktan dolayı mutluluk duyacağını ifade ediyor. Burada başka bir kulübü dışlamak amacı taşımıyor. Ama Alper'in hedefi daha büyük hedefler, daha büyük noktalar. Galatasaray, Türkiye'nin çok büyük bir kulübü. Dolayısıyla bu transferi Alper de çok istiyor" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim