Pendik Green Park Otel’de profesyonel futbol takımlarında görev yapan doktor, fizyoterapist ve masörlerden oluşan yaklaşık 800 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim programının açılışında, TFF Başkanı Mahmut Özgener, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl ve TFF Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Ömer Taşer de yer aldı.
Mahmut Özgener, yaptığı konuşmada, (Takım arkasındaki takım olarak) nitelendirdiği sağlık ekiplerine verdikleri öneme vurgu yaparken, “Sağlık ekiplerinin bilgi ve tecrübelerini artırmaları açısından bu eğitim çalışmaları önemli bir fırsat. Bini aşkın kişinin bu seminerlere katılarak mesleki birikimlerine hayati katkılar sağlayacak eğitimler aldılar” ifadelerini kullandı. Yaptıkları çalışmanın UEFA ve FIFA’dan da büyük ilgi gördüğünü aktaran Özgener, çalışmayla ilgili bir dosyanın FIFA’ya gönderildiğini vurguladı. Özgener ile Kızıl, sezon boyunca yapılan kurslarda dereceye giren doktor, masör ve fizyoterapistlere sertifikalarını verdi. İki gün sürecek kursta 1, 2 ve 3. basamak eğitim kurslarına ve sınavlarına katılamayanlar ile katıldığı sınavlarda başarısız olanlar için telafi sınavı imkanı olacak.
TFF Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer, “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun çağdaşlığı ve uzak görüşlülüğü sayesinde 2009’da Sağlık Ekiplerinin Yapılanması Talimatı’nı değiştirdik ve bu talimat ile uluslararası uygunluğa altyapı hazırladık. Kulüpler standart bir yapılanma açısından yol gösterdik” diye konuştu. Mahmut Özgener ve Levent Kızıl, sezon boyunca yapılan kurslarda dereceye giren doktor, masör ve fizyoterapistlere sertifikalarını verdi. 7 Haziran Salı akşamı sona erecek kursta 1, 2 ve 3. basamak eğitim kurslarına ve sınavlarına katılamayanlar ile katıldığı sınavlarda başarısız olanlar için telafi sınavı imkanı olacak. Öte yandan, açılışın ardından otelden ayrılan Mahmut Özgener, basın mensuplarının röportaj taleplerine, “Hiçbir şey söylemeyeceğim. Hafta başı görüşürüz” yanıtını verdi. Öte yandan, açılışın ardından otelden ayrılan Mahmut Özgener, basın mensuplarının röportaj taleplerine, “Hiçbir şey söylemeyeceğim. Hafta başı görüşürüz” yanıtını verdi.
Editör: TE Bilişim