Haber: Yunus Altınbeyaz

 

Konyaspor devre arasında oyuncunun kulübüne yeni bir teklif daha sundu. Ancak Polonya Ligi'nde şampiyonluğa oynayan takımı genç oyuncuyu bırakmaya razı olmadı

Atiker Konyaspor'un Taras Romanchuk sevdası bitecek gibi görünmüyor. Yeşil beyazlılar sezon boşında transfer edebilmek için büyük çaba harcadığı oyuncu için yeniden teklifte bulundu. Ancak kulübü teklifi bir kez daha geri çevirdi. 

 

1 MİLYON EURO TEKLİF EDİLMİŞTİ

 

Her şey Aykut Kocaman'ın "Taras Romanchuk'u" istiyorum demesiyle başladı. Aykut Kocaman'ın isteği doğrultusunda, Polonya Ligi takımlarından Jagiellonia Bialystok'un kapısını çalan yeşil beyazlılar, ilk etapta oyuncu için 100 bin Euro bonservis ücreti önerdi. Ancak bu teklif kulüp tarafından kabul edilmedi. Daha sonra teklifini kademeli olarak yükselten Konyaspor, rakamı 1 milyon Euroya kadar çıkardı. Ancak Polonya ekibi yine de inadından vazgeçmedi.

 

DEVRE ARASINDA BİR KEZ DAHA

 

Konyaspor devre arası transfer döneminde bir kez daha Taras Romanchuk için kulübü Jagiellonia Bialystok'a teklifte bulundu. Sezon başında önerdikleri rakamın üzerine çıkabileceklerini belirten Konyaspor yönetimi yine red cevabı aldı. Polonya Ligi'nde lider konumda bulunan Jagiellonia Bialystok yöneticileri oyuncuyu bırakmayacaklarını Konyaspor'a iletti.

 

AYKUT KOCAMAN'IN ISRARININ NEDENİ ANLAŞILDI

 

Konyaspor'un 25 yaşındaki Ukraynalı oyuncu Taras Romanchuk için neden bu kadar ısrar ettiği ise ilk yarı performansı ile ortaya çıktı. İsmi ortaya ilk atıldığında 300 bin Eruo piyasa değeri olan bir oyuncu için bu kadar uğraşılması yadırganmıştı. Ancak Taras Romanchuk Jagiellonia Bialystok'taki ilk yarı performansı ile parmak ısırttı. Tecrübeli oyuncu defansif orta saha olmasına rağmen 18 maçta 4 gol 5 asistle takımının zirve mücadelesinde katkıda bulundu. Jagiellonia Bialystok'un ligindeki güçlü takımları geçerek ilk yarıyı zirvede tamamlamasında Romanchuk'un katkısı büyük oldu.

 

ORTA SAHAYA TRANSFER YOK

 

Öte yandan Romanchuk'a yeniden teklifte bulunulması Konyaspor'un orta sahaya bir transfer yapacağının işareti olarak algılandı. Ancak kulüp yetkilileri bu durumu yalanladı. Romanchuk'u Aykut Kocaman isteği için almak istediklerini belirten kulüp yetkilileri başka bir oyuncu için girişimde bulunmayacaklarını açıkladı.

Editör: TE Bilişim