Bu maçta genç oyunculara şans tanıyan Rıza Çalımbay, maçın ardından yaptığı açıklamalarda, sonuçtan daha çok oyundan memnun olduğunu ifade etti

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor, hazırlık maçında Romanya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden CSMS Iaşi'yi 2-0 yendi. Yeni sezon hazırlıklarını Bolu'nun Gerede ilçesinde sürdüren Konya ekibi, kamp döneminin ilk hazırlık maçını yaptı. Bolu Dağı'nda bulunan bir otelin antrenman sahasında CSMS Iaşi ile karşılaşan Atiker Konyaspor sahaya Mücahit Atalay, Savaş Polat, Selim Ay, Sertan Yiğenoğlu, Ali Yaşar, Volkan Fındıklı, Jens Jonsson, Musa Araz, Vedat Bora, Morkye Fofana ve Mücahit Can Akçay 11'i ile çıktı.

GOLLER FOFANA VE YATABARE

Karşılaşmaya temkinli başlayan her iki takım da maçın ilk yarısında defans ağırlıklı oyun oynadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı. Konyaspor'da ikinci yarıda Emre Sofuoğlu, Mustafa Yatabare, Traore, Ferhat Öztorun ve Ahmet Gökbayrak oyuna dahil edildi. Yatabare ve Fofana'nın attığı gollerle Konyaspor karşılaşmayı 2-0 kazandı.

RIZA HOCA OYUNDAN MEMNUN

Maçın ardından gazetecilere açıklama yapan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ilk hazırlık maçında takımın genç oyuncularını görme fırsatı bulduklarını söyledi. Çok ağır antrenman yaptıklarını ifade eden Çalımbay, "Bu maçın istediğimiz gibi olması önemli değil. Yapacağımız işler çok önemliydi. Burada çok sevindiğimiz şeylerden bir tanesi aylar sonra Traore'yi oynattık. Ondan dolayı çok mutluyuz. Bize göre çok güzel bir hazırlık maçı oldu. Çok iyiydi, çok memnunuz." diye konuştu. 

KONYASPOR, AJAX İLE MAÇ YAPACAK

Süper Lig temsilcimiz Atiker Konyaspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Yeşil beyazlı takım bu süreçte hazırlık maçları da oynayacak. Anadolu Kartalı, Hollanda devi Ajax ile bir hazırlık maçı yapacak. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, “Atiker Konyaspor’umuz Hollanda’da yapacağı ikinci etap hazırlık kampında dünya futbolunun önemli takımlarından biri olan Ajax ile hazırlık karşılaşması oynayacak. Takımımız Ajax’ın ardından bir başka Hollanda temsilcisi Nac Breda ile karşılaşacak. AFC Ajax ile 26 Temmuz Perşembe günü yerel saat ile 18.00’de (TSİ 19.00) karşılaşacak olan Atiker Konyaspor’umuz 31 Temmuz Salı saat 19.00’da (TSİ 20.00) Nac Breda’nın karşısına çıkacak. Atiker Konyaspor’umuz 23 Temmuz 2018 Pazartesi günü bir hazırlık karşılaşması daha yapacak. 3. Hazırlık maçının hangi takımla olacağı ve bu karşılaşmaların nerede oynanacağıyla ilgili detaylar daha sonra açıklanacaktır” ifadeleri yer aldı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim