Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay kamp yerinden ve transferden şikayet etti. Deneyimli teknik adam Hollanda’nın kamp için uygun olmadığını belirterek, transferlerin de bir an önce bitirilerek üst düzey oyuncular alınması gerektiğini belirtti

Atiker Konyaspor Teknik direktörü Rıza Çalımbay, TRT Spor'a yaptığı açıklamada, “Bolu’daki ilk kamp güzel geçti. Hollanda kampı da güzel geçiyor. Bu kampı da en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Normalde soğuk yerlere gitmemiz gerekiyor. Sıcaktan geldik. Avusturya biraz daha soğuk ve kamp için daha uygun. Hollanda sıcak biraz... Son yıllardaki en yüksek sıcaklık yaşanıyor. Bu kamp programını biz yapmadık. Biz sonradan geldik ve hazır bir kamp programı bulduk. Buna uymaya çalışıyoruz. Beklediğimizin çok üzerinde bir sıcaklık var" dedi. 

NE KADAR ERKEN BİTERSE O KADAR İYİ
Transfer çalışmaları hakkında da konuşan Çalımbay, "Yaptığımız transferler yeterli değil. Almamız gereken kritik yerlerimiz var. Stoper, kanat, orta saha. Bunları yönetimimizle paylaştık. Bitirmeye çalışıyoruz transferleri. Ne kadar erken biterse transferler o kadar iyi. Alacağımız isimler elimizdekilerden daha üst düzeyde oyuncular olmalı. Buna ihtiyacımız var. Hem taraftarımız hem de takım için çok iyi transferler yapmalıyız. Kritik 3-4 oyuncu bir an önce almalıyız. Yerler belli ama isimler belli değil’ diye konuştu.  

HEM İYİ HEM MAKUL
‘Kulübün bir dengesi var. Bu dengeyi bozmamak gerekiyor’ ifadelerini kullanan Çalımbay, şunları kaydetti: ‘Uçuk fiyatlara transfer yapamayız. Hem iyi oyuncu alacak da hem de fiyatı makul olacak. Pazartesi yönetici gelecek ve transferi bir an önce bitirmeye çalışacağız. Lige sahamızda başlayacağız ve sezona çok iyi başlamalıyız. Taraftarı da düşünmemiz lazım. Geçen seneki kadrodan birkaç değişik oyuncu gördükleri zaman hele hele oyunu değiştirecek isimler olursa taraftarımız daha çok heyecanlanır ve maçlara da daha çok ilgi gösterir."

YENİLERİN ALIŞMASI ZAMAN ALACAK
Yeni transfer edilen sol bek Yevhen Opanasenko ve Sırp ön libero Marko Jevtovic ile ilgili de konuşan Çalımbay, “Oyuncu almamız gerekiyordu. Sol beke ihtiyacımız vardı. Baktığımızda istikrar olarak olabilir. Göbeğe aldığımız oyuncu da iyi. Ama Türkiye Ligi için ne olur, onu şimdiden bilemiyoruz. Buraya çok iyi ayak uydurmaları gerekiyor. Hazırlık maçlarında yakından göreceğiz. Kampa katılmaları bizim için de onlar için de şans. Alışmaları belli bir zaman alabilir. Bunu da sabırla bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim