‘Her şeyden önce çok güzel bir yerde kamp yaptık. Ortam son derece iyiydi ve otelde tek takım olmamız bizim için büyük avantajdı’ diyerek değerlendirmesine başlayan Rıza Çalımbay, “Bunu en iyi şekilde değerlendirdik. Bütün arkadaşlarımızın çalışma isteği, arzusu mükemmeldi. Genç arkadaşlarımız da dahil olmak üzere herkes iyi çalıştı. Bir tane de hazırlık maçı yaptık. O da istediğimiz şekilde bitti. Ama sonuçtan ziyade arkadaşlarımızın yapacağı işler çok önemliydi. Güzel işler yaptılar” diye konuştu.

BAZI OYUNCULAR HOLLANDA’YA GİTMEYECEK

Yeşil beyazlı takımın Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kadroda yer alan tüm oyuncuların performansından memnun olduğunu ancak ikinci etap kampı için kadroda bazı isimlerin yer almayacağını da belirterek, “Tabi ki Hollanda’da yapacağımız ikinci kampa geniş bir kadro ile gitmemiz mümkün değil. Çünkü transferler de dahil olacak. Bazı arkadaşlarımızın da maç oynaması gerekiyor. Bu nedenle genç arkadaşlarımızdan bazılarını kiralık olarak göndereceğiz ve pilot takımımız Anadolu Selçukspor’da oynatacağız. Dediğim gibi mükemmel bir ortamda kamp yaptık. Buradaki sıkıntılarımızdan biri sakat olan arkadaşlarımız var. Onların zaman zaman aksaklıkları oldu. İnşallah onlarda en kısa sürede aramıza katılacaklardır” ifadelerine yer verdi.

İSKELETİMİZ ÇOK İYİ

Teknik Direktör Rıza Çalımbay gelinen son durumla ilgili değerlendirmelerine şöyle devam etti: “Transferlerimizi yurt dışında yapacağımız kampa yetiştirmemiz bizim için çok büyük bir avantaj olacak. Kadro yapımız ve takım iskeletimiz çok iyi. Transferlerimizle daha da güçlenmiş olacağız. Geçen sezon hakikaten çok sıkıntılı bir sezon geçirilmiş. Önemli oyuncuların sakat olması da takımı bir hayli etkilemiş. Onun için aynı sıkıntıları yaşamamak ve taraftarlarımızı üzmemek adına ikinci etap çalışmalarımıza hazır bir şekilde başlamamız gerekiyor…”

DOLU DOLU BİR KAMP DÖNEMİ GEÇİRDİK

Hollanda’da 20 Temmuz’da başlayacak olan ikinci etap kamp çalışmaları hakkında da bilgi veren Çalımbay, “Orada 3-4 tane hazırlık maçı oynayacağız. Bu maçlarda tabiki de sonuç önemli değil. Orada önemli olan bizim oynatmak istediğimiz, futbolcu arkadaşlarımızdan istediğimiz şeyleri yapmaları. Onların da yapacaklarına inanıyorum” derken, “Gerçekten burada tüm oyuncular dört dörtlük çalıştılar. Dolu dolu bir kamp dönemi geçirdik. Amacımız Atiker Konyaspor’u çok çok iyi yerlere getirmek. Geçen sene yaşananlardan dolayı ligi 15.sırada bitiren takım vardı. Bunu bu sene yaşatmamak ve yukarılara oynamak istiyoruz” şeklinde görüş belirtti.

SPOR SERVİSİ