TFF 2. Lig Beyaz Grupta önceki gün Manisa FK’yı konuk eden 1922 Konyaspor sahadan beraberlikle ayrıldı. Manisa maçındaki oyun ve alınan bir puan teknik ekibin yüzünü güldürürken, 1922 Konyaspor Başkanı Zahir Renklibay, “Genç bir ekibiz bunun verdiği bazı dezavantajları yaşıyoruz. Skoru koruyamadık üzgünüz. Amedspor deplasmanından 3 puan hedefliyoruz” dedi

TFF 2. Lig Beyaz grupta mücadelesini sürdüren 1922 Konyaspor 24. Hafta maçında liderlik mücadelesi veren Manisa FK’yı ağırladı.  Karşılaşmaya müthiş başlayan ve 2 kez öne geçen temsilcimiz sonunu getiremedi. Beyaz Grupta 24. Hafta karşılaşmaları hafta içi oynanan müsabakalarla devam etti. Yavru Kartal, sahasında konuk ettiği Manisa FK ile 3-3 berabere kaldı. Şampiyonluk yarışında Manisa FK’ye  ağır bir darbe veren ekibimiz, altın değerinde 1 puan aldı. Ligde kalma yolunda güçlü rakipten alınan 1 puan ne kadar sevindirici olsa da alt sıralarda yer alan Başkent Akademi ve Gümüşhane’nin kazanması teknik heyeti ve futbolcuları üzdü.  Alınan sonuçlarla beraber haftaya 15.sırada giren temsilcimiz, haftayı bir basamak gerileyerek 16.sırada kapattı.

DAHA İYİ OLACAĞIZ

Manisa maçından sonra konuşan 1922 Konyaspor Başkanı Zahir Renklibay, “İlk yarıda kulübü devraldığımızda 14 puandaydık. İkinci yarı başlangıcından iyi bir kamp sezonu geçirdik ve yaptığımız transferler bize olumlu yansıdı. İkinci yarıya da iyi başladık. Takım olarak genç bir ekibiz. Bunun vermiş olduğu bazı sıkıntıları yaşıyoruz. Daha iyi olacağız.” dedi.

ELİMİZDEN KAÇIRDIK

Manisa FK maçını değerlendiren Renklibay, “İyi bir performans sergiledik. Futbolcularımı kutluyorum. 3 kez öne geçmemize rağmen sahadan beraberlikle ayrıldık. Manisa takımının kalitesi ve oyuncu profili ortada liderlik mücadelesi veriyorlar. Ama sahada sergilediğimiz oyunla maçı elimizden kaçırdık. Üzgünüz skoru koruyamadık.”  İfadelerini kullandı.

AMACIMIZ TAKIMI LİGDE TUTMAK

1922 Konyaspor Başkanı Zahir Renklibay, “Biz pilot bir takımız. Pilot takımların amacı yukarıya oyuncu vermektir. Geçen sene olduğu gibi bu senede takımımızı ligde tutmak için savaşacağız. Son maçlarda ortaya konulan performanstan memnunum. İyi yerlerde olacağız” ifadelerini kullandı.

KALİTESİ ORTADA

Renklibay, son maçlarda performansında artış gözlenen golcü futbolcu Seddar Karaman hakkında ise şunları söyledi: “Kalitesi ortada bu çocuk geçmişte de kendisini ispatlamıştı. Denizlispor’a gitti orada yeterli süre bulamayınca bize tekrar dönüş yaptı. Ondan çok memnunuz, İnşallah bu çocuğu değerlendiririz.

HİÇBİR TAKIMDAN KORKMUYORUZ

Yavru Kartal’ın deneyimli Başkanı Zahir Renklibay, “Amed Sportif Faaliyetler karşılaşması bizim için ve onlar için 6 puanlık bir karşılaşma iki taraf da bunun farkında sonuç olarak maç deplasmanda, temkinli oynamalıyız. Hiçbir takımdan korkmuyoruz biz gerçek oyunumuzu ortaya koyduğumuz sürece yenemeyeceğimiz takım yok. Bunun da en güzel ispatını Manisa maçında gördük. Amed, maçına iyi hazırlanıp oradan 3 puanla dönmek istiyoruz” dedi.

6 PUANLIK MAÇ

Son maçlarda yükselişe geçen Yavru Kartal, çıkışını Diyarbakır deplasmanında da sürdürmek istiyor. TFF 2. Lig Beyaz Grup 25. Hafta karşılaşmasında 1922 Konyaspor Pazar günü saat 13.00’de Amed Sportif Faaliyetler deplasmanında olacak. Ligde kalma mücadelesi adına kritik bir maç olan Amedspor müsabakası büyük önem arz ediyor. 25 puanla 16. Sırada bulunan 1922 Konyaspor, 2 puan farkla 27 puanla 14. Sırada bulunan Amed Sportif karşısında 6 puanlık maça çıkacak. Kaybedenin büyük yara alacağı karşılaşmayı hakem Süleyman Soyutürk yönetecek. Soyutürk’ün yardımcılıklarını ise Serdar İla ve Çağlar Öztürk yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi de Serkan Pınar olacak.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim