Sporun sevgi ve kardeşliğin bir arada yaşandığı önemli bir unsur olduğunu ifade eden Remzi Ay, “Spor barış kardeşlik ve sevginin bir arada yaşandığı ve toplumun her kesimini bir araya getiren sosyal bir bağ olarak ifade edildiğinde hangi spor dalı olursa olsun sahada rakibe tribünde taraftara saygı göstermek, spor ahlakı anlamında en önemli durumdur. Çünkü rakipler ve taraftarlar o sporu yapanların var olma sebebidir” dedi.

İNSAN HAYATI KARŞISINDA ŞAMPİYONLUĞUNU ÖNEMİ YOK

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da bir taraftarın bıçaklanarak hayatını kaybetmesine de değinen Konya ASKF Başkanı Remzi Ay, “İstanbul amatör küme’de oynanan Yıldırım Bosnaspor-Küçükköyspor karşılaşması öncesi iki kulübün taraftarları arasında çıkan kavgada 17 yaşındaki spor taraftarı Muhammet Yücel’in bıçaklanarak hayatını kaybetmesi nedeni ile büyük üzüntü içerisindeyiz. Bu ve benzeri olaylar neticesinde benimde üyesi olduğum TFF Amatör Kurul yerinde bir karar alarak 4-5-6 Ocak 2019 tarihleri arasında Türkiye genelinde oynanacak tüm amatör futbol müsabakalarını oynatmama kararı aldı. İnsan hayatı ve sağlığı yanında şampiyonluk veya küme düşme mücadelesinin hiç önemli olmadığı gerçeği ile aynı acıların yaşanmaması için kulüplerimizin bu hadiseden ders çıkartmaları gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HEM RAKİBİZ HEM KARDEŞİZ

Spor camiasına kardeşlik mesajı veren Remzi Ay, “Bu üzücü olayda vefat eden genç kardeşimize Allah’tan rahmet acılı ailesine, sevenlerine ve spor camiasına başsağlığı ve sabırlar dilerken şu mesajı tüm spor ailemize vermek istiyoruz; Sahada ve tribünde, hem rakibiz hem kardeşiz” diyerek sözlerini noktaladı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim