Konyaspor Başkan Yardımcısı Abdullah Şanlı, As Başkan Mehmet Günbaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Salim Çağlayan’ın da hazır bulunduğu ziyarette duygularını ifade eden Rektör Mustafa Şahin, “Öncelikle kulüp başkanı olarak sizi ve yönetim kurulumuzu çok tebrik ediyoruz. Elde edilen büyük bir başarı var. Bu başarıda tabiki de teknik heyetimizin ve oyuncularımızın payı da oldukça fazla. Konya’nın bir evladı olarak bizlere hayatımızın ilklerini yaşattınız. Biz çocukluğumuzdan beri 2.ligde, 1.ligde ve Süper Lig’de Konyaspor’u takip ederiz. Maçları radyodan da, televizyondan da, stattan da olsa takip edip destek vermeye gayret ediyoruz. Yaşanan olayların ve ortaya çıkan olumsuz eleştirilerin gölgesinde kalacak bir başarı değil. Zaman içerisinde bunların hepsi kaybolup gidecek ama Türkiye Kupası ve Süper Kupa Konyaspor’un müzesinde var olmaya devam edecek. Önemli olan bu, buna bakmak lazım. Tabi futbolda şiddet veya statlarda maçlarda yaşanan olumsuzlukları tasvip etmek, kabullenmek asla mümkün değil. Bunu da açıkça ifade edelim. Taraftar olarak da kulüp olarak da yapılan hatalardan ders çıkartıp önümüzde bunların olmaması için gerek tedbirleri almamız lazım” dedi.

“Büyük olmak, büyümek kolay değil” diyen S.Ü.Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin sözlerine şöyle devam etti:

“Konya kadim bir medeniyetin başkentidir, ülkemizin en büyük şehirlerinden birisidir. Konyaspor’da bu şehri temsilen ortaya koyduğu başarılarla adından, kendinden bahsettiriyor. Farklı yaklaşımlar ve farklı eleştiriler olabilir. Bunlara takılmamak lazım. Bizler sorumluluk makamlarında olan insanlar olarak hem federasyonun hem kurumların yanında olmalıyız. Ama federasyonun da kendilerine verilen bu karşılıksız desteği hak edecek pozisyonda durması lazım. Konyaspor’a bir ceza verilmiştir, Kulübümüz olarak ve başkanımız olarak siz bu cezayla ilgili mutlaka hukuk ve yasala çerçevesinde gerekli girişimlerinizi yapıyorsunuz. Ama açıklamalarınızda da ifade ettiğiniz gibi bu suçu işleyen 3-5 münferit kişinin tüm suçunun, vebalinin ve günahının bir şehre, bir kulübe mâl edilmesi doğru değildir. Bunları bulup ayıklamak lazım. Konya halkı, Konyaspor Kulübü ve Konya Spor camiası bunların üstesinden gelecek birikime de sahip, tecrübeye de sahiptir. Bugünlerin hepsi geçer. Kalıcı olan başarıdır ve siz bu başarıyı yakaladınız. Artık gönlümüzden geçen Süper Lig Şampiyonluğu için oynamanızdır başkanım. Taraftar olarak da, şehir olarak da Selçuk Üniversitesi olarak da bu çerçevede arkanızdayız. Olana bitene tepki koymak en doğal haktır hem taraftarımızın hem de kulübümüzün. Ama bunu mutlaka etik kurallar çerçevesinde yapmamız lazım. Daha önce yaşanan taşkınlıklara benzer taşkınlıklar yaparak katkıda bulunmamamız lazım. Olumsuzluğun önüne geçmemiz lazım. Birilerinin aklında eğer Konyaspor’la ilgili bir takım olumsuzluklar geçiyorsa en azından şehir olarak, takım olarak bu düşüncelerinden vazgeçmeleri için bu tür meşru tepkilerin yerinde olduğuna inanıyorum ve destek veriyorum.”

Kazanılan Turkcell Süper Kupa’nın 95 yıllık kulüp tarihimizin en büyük başarılarından biri olduğunu belirten Kulüp Başkanı Ahmet Şan, sözlerine şöyle devam etti:

“Süper Kupa Şampiyonluğundan sonra bizi ziyaret eden ilk protokol üyesi olarak her zaman yanımızdasınız biliyoruz. Konya’yı temsil ediyoruz, bunu da iyi bir şekilde yapmaya gayret sarf ediyoruz. Ama bizim dışımızda gelişen bazı olaylar maalesef bu başarının önüne geçebiliyor. 95 yıllık tarihimizde son 2-3 sezonda ilkleri yaşıyoruz. İnşallah burada yine sükûnetle bu badireleri atlatacağımıza inanıyorum. Tarihten siz örnek verdiniz. Biz de 2001 yılında Diyarbakır’da yaşanan malum maçtan ve daha sonra birkaç defa Diyarbakır’da oynanan maçlardan sonra Konyaspor’umuz yıllarca çok mağdur edildi. Yani bu ilk değil, belki sonda olmayacak. Ama futbolu birazda şehirleri temsil noktasında görüyorum. Biraz Konya’mızın da önceki yıllardaki durumuyla ilgili veya tarihten gelen bir konumundan dolayı, çekememezlik diyelim artık buna. Biz inanıyorduk ekibimize, taraftarımıza, şehrimize. Ama beklenmeyen bir başarıydı bazıları için. Bu zorlukları hep beraber aşacağımıza inanıyorum. Taraftar olaylarını da tasvip etmiyoruz tabi. Bir özeleştiri yapacak olursak sevinmesini de üzülmesini de bilmemiz lazım. Sevinç abartılı olunca orada iş çığırından çıkıyor. Hem Eskişehir’de hem Samsun’da gördüğümüz gibi. Halbuki orada bize biraz daha itidalli, sükûnetli bir sevinç yakışırdı diye düşünüyorum.”

S.Ü.Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin dün de Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay’ı ziyaret etti, kazanılan Turkcell Süper Kupa başarısından dolayı hocamızı ve emeği geçen herkesi kutladı.

Kayacık Tesisleri’nde gerçekleşen ve aynı zamanda Yönetim Kurulu üyesi S.Ü. Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yrd. Yrd.Doç.Dr. Hakan Salim Çağlayan’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan S.Ü. Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, özel işlerinden dolayı Pazar günü Samsun’da oynanan karşılaşmaya gelemediğini ifade ederek, “Konya’ya gelene kadar maçı büyük bir dikkatle ve heyecanla takip ettim. Maçı yaşayarak Seydişehir-Konya arasını kat ettim. Ortada çok büyük bir başarı var. Bu başarıdaki en büyük pay öncelikle sizin ve futbolcuların. Bu başarıda yönetimi, şehri ve taraftarları da tebrik etmek lazım. Bu başarı kenetlenmenin sonucu ortaya çıkan bir durum. Büyük mutluluk verdi. Ama stadda yaşananlar bu başarıyı gölgelememeli. Bu ciddi bir sorun ve sıkıntı. Bizim bunları aşacağımıza inanıyorum. Biz kendi içimizde bu sorunları çözer ve zarar verenleri ayıklarız. Telafi de ederiz. Etmemiz lazım. Yaşananları bahane göstererek takımın başarısını gölgelemek, bir şehre ve takıma saldırmak da çok da doğru değil. Yapıcı eleştir olsun. Biz Konyalı ve Konyasporlu olarak, Mustafa Reşit Akçay olarak sizde bu olayların üstesinden geliriz. Geleceğimize de inanıyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başlayan Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, “Pedagojik ve psikolojik olarak sizin gibi önemli insanların topluma verecekleri mesaj çok önemli. “Yaşanan sıkıntıları telafi edebiliriz” dediniz. Buna seviniyoruz. Olumsuz olaylar futbolum tüm güzel tarafını bozuyor. Olaylar karşısında Konyaspor yönetiminin ve şehrin entelektüel aklının da böyle düşünüyor olması Konya’da bir futbol kültürünün ve bunun getirdiği davranışlar bütünlüğünün söz konusu olduğunu gösteriyor. O zaman bu da demek oluyor ki biz sizlerle birlikte hep güzel işlere imza atarız. En tepede bulunan bir bilim adamının bu kadar açık, bu kadar yönlendirici olması bu ülkeye bir örnek olmalı. Samsun’da yaşanan ve birkaç kişinin karıştığı olayların tüm şehre, büyük bir camiaya mal edilmesi de hoş bir şey değil. Atiker Konyaspor büyük bir camia. Elde edilen başarılar önemli başarılar. Bu başarıda tabiki de Aykut Hocamızın da katkısı var. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde görüş belirtti.

Ziyaret sonrasında Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, üzerinde isminin yazılı olduğu 42 numaralı formayı S.Ü.RektörüProf.Dr. Mustafa Şahin’e takdim etti.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim