Süper Lig tarihinde en başarılı sezonunu 2005-06 sezonunda 46 puanla 7. sırada tamamlayarak yaşayan Kartal, kalan 3 maçta 6 puan daha kazanarak bu rekoru da kırmayı planlıyor

Spor Toto Süper Lig'de sezon başı hedeflerinin gerisinde kalmasına rağmen yine de başarılı bir sezon geçiren temsilcimiz Torku Konyaspor, yenilmezlik rekorunun ardından puan rekorunu da kırmaya hazırlanıyor. Süper Lig tarihi boyunca en iyi sezonunun 2005-06 sezonunda 46 puan toplayarak yaşayan yeşil-beyazlılar geriye kalan 3 haftada 6 puan daha toplarsa bu rekorunu da kırmış olacak.

EN BAŞARILI DÖNEM

Spor Toto Süper Lig'e uzun süre hasret kalan Torku Konyaspor 2002-2003 sezonunda şampiyon olarak bu hasretine son vermişti. Ardından başarılı bir Süper Lig serüvenine başlayan Kartal  2003-04 sezonunu 44, 2004-05 sezonunu 45, 2005-06 46 ve son olarak 2006-07 sezonunda 45 puan toplayarak tarihinin en başarılı dönemini yaşamıştı.

REKORLAR AYKUT KOCAMAN İLE

Torku Konyaspor'un 46 puan toplayarak tarihinin en başarılı sezonu olan 2005-2006 sezonunda Torku Konyaspor'u yine Aykut Kocaman çalıştırıyordu. O dönem Konyaspor ile başarılı bir sezon geçiren Kocaman hem kulüp tarihinin en yüksek puanını toplamış hem de 6 maçlık yenilmezlik serisi ile bu rekoru da ele geçirmişti.

REKOR CANAVARI KOCAMAN

Sezon ortasında Konyaspor'un yeniden başına geçen Aykut Kocaman gelir gelmez ilk rakorunu 7 maç üst üste mağlup olmayarak kırmıştı. Mersin İdmanyurdu mağlubiyeti ile bu rekoru geliştiremeyen Kocaman ligde kalan 3 maçta en az 6 puan toplayarak yine kendisine ait puan rekorunu da kırmak istiyor.

KARTAL'IN ZOR MAÇLARI

Torku Konyaspor gözünü rekora dikmiş olsa da oynayacağı zor karşılaşmalar soru işareti oluşturuyor. Kalan haftalarda 2'si dışarıda 1'i içerde olmak üzere 3 maça çıkacak olan Kartal, önce deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Ardından evinde Rizespor'u ağırlayacak olan yeşil-beyazlılar son hafta Bursaspor'a konuk olmuştu. Konyaspor ilk yarıda bu takımlarla oynadığı maçlardan 2 yenilgi 1 beraberlik almıştı.  

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim