Spor Toto Süper Lig’de ilk yarının son haftasına girilirken temsilimiz Atiker Konyaspor’u rekor heyecanı bastı. Pazartesi günü deplasmanda Akhisarspor ile karşılaşacak olan Atiker Konyaspor bu maçı kazanırsa tarihindeki ilk yarılar itibari ile en yüksek puan seviyesine ulaşacak. Bu zorlu maçın hazırlıklarına dün başlayan Anadolu Kartalı 3 puan için kenetlenmiş durumda. 

KOCAMAN REKOR HEYECANI İLE GELDİ

Tarihindeki bir çok ilki Aykut Kocaman ile yaşayan Konyaspor, Aykut Kocaman’ı takımın başına yeniden getirmesinin hemen ardından yeni rekorlar için kolları sıvadı. Kasımpaşa galibiyeti ile üst sıralar için yeniden iştahlanan Yeşil Beyazlılar Pazartesi günü saat 20.00’da karşılaşacağı Akhisarspor’u mağlup ederse puanını 27’ye yükseltecek ve ilk yarı rekorunu kıracak. Daha önceki rekor 26 puanla tamamlanan 2015-2016 sezonuydu. 

İKİNCİ YARI 40 PUAN

2015-2016 sezonuna iyi başlayamayan Atiker Konyaspor 7. Haftadan itibaren elde ettiği sonuçlarla performansını yükseltmiş ve ilk yarıyı 26 puanla tamamlamıştı. İkinci yarı ile birlikte adeta kanatlanan Anadolu Kartalı sezonun ikinci devresinde tam 40 puan toplamış ve 66 puanla lig üçüncüsü olmuştu. Tarihindeki ilk Avrupa Ligi başarısın o sezon yakalayan Konyaspor yeniden eski günlere dönmenin heyecanını yaşıyor. Aykut Kocaman geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda yine ikinci yarıyı işaret etmişti. 

RAKİP DÜŞME HATTINDA

Son olarak Kayserispor’a mağlup olarak kötü gidişatını sürdüren rakip Akhisarspor ise düşmeme mücadelesi veriyor. Geçen sezon kupayı müzesine götürerek UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanan Ege temsilcisi sezona istediği başlangıcı yapamadı. Ara ara kritik galibiyetler almasına rağmen düşme hattından bir türlü uzaklaşamayan Manisa ekibi 16 puanla 15. sırada bulunuyor. İlk yarının son haftasında temsilcimizi ağırlayacak olan Akhisarspor kazanarak bir nebze olsun rahatlamanın hesaplarını yapıyor.

KONYASPOR’U ATEŞE ATMIŞTI

Geçen sezon düşmeme mücadelesi veren Atiker Konyaspor sezonun en ağır yenilgilerinden birini Akhisarspor’a karşı almıştı. İkinci yarıda deplasmanda karşılaştığı rakibine 3-0 mağlup olan Konyaspor o maçın ardından iyice ateş hattına gerilemişti. Aynı maçta Akhisar tribünlerinden yükselen “Konya kümeye” tezahüratları Konyasporluları rahatsız etmişti.

SPOR SERVİSİ 

Editör: TE Bilişim