Maddi sıkıntılardan dolayı bir türlü transfer yasağını kaldıramayan Ankaragücü, geçen sezon sözleşmelerini fesheden futbolcuları elinde tutmayı başarmıştı. Yeni sezonda takımın başına Aykan Atik'i getiren Ankaragücü Konyaspor maçından önce teknik direktörü ile yolları ayırabileceği konuşuluyor.  

SON KARAR BAYRAMDAN SONRA

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner transferler için Türkiye Bankalar Birliği'nden çıkacak kararı beklediklerini belirtti. Yiğiner, "Aykan hoca bana göre görevini layıkıyla yapıyor. Geçmiş dönemlerde transfer yasağının açılmasına 10-15 gün kala hocalarımız takımdan ayrıldı. Aynı sıkıntılara düşmek istemiyoruz. Transfer yasağı kalktıktan sonra hoca tasarrufunu yapsak daha iyi olur diye düşünüyoruz. Taraftarların da camianın da bu anlamda eleştirilerini alıyoruz. Ligler başlamadan önce net kararımızı veririz. Bayramdan sonra hocayla ilgili net kararımızı vereceğiz. Aykan hoca mı olur, başka biri mi olur, bunun kararını çok kısa sürede vereceğiz" dedi. 

Futbolcuların büyük bir bölümünü kadroda tuttuklarını anlatan Yiğiner, "Takımımızın yüzde doksanlık kısmı duruyor. Tabii noksan olan noktalarımız var. Nereden bakarsanız 4-5 takviye lazım. Transfer yasağını kaldırıp, en az 6-7 transfer yapmak istiyoruz. Yedek kulübemizin zengin olması lazım" ifadelerini kullandı.

DÜŞME KORKUSU YAŞAMIŞTI

6 sezonluk aranın ardından 2018-2019 sezonunda yeniden Süper Lig'de yer alan MKE Ankaragücü geçtiğimiz sezon son haftalarda düşme potasında yer alsa da ligde kalmayı başardı ve yeni sezonda bunu tekrar yaşamamak için daha dikkatli olması gerekiyor.

Geçtiğimiz sezon devre arasında kadrosuna kattığı Tyler Boyd, Hadi Sacko, Kitsiou, Dever Orgill ve Michal Pazdan gibi isimlerden önemli katkılar sağlayan başkent temsilcisi yeni sezon öncesi Tyler Boyd ve Hadi Sacko ile yollarını ayırdı.

Kadrosunda Dever Orgill ile Michal Pazdan gibi bulunduran başkent ekibi yeni sezon öncesi Kitsiou, Faty ve Tiago Pinto, Wilfred Moke, Alihan Kubalas, Ante Kulusic, Korcan Çelikay ve İlhan Parlak Sedat Ağçay, Mehmet Sak ve Aydın Karabulut ile de yeniden anlaştı ve mevcut yapısını koruyarak Süper Lig'in yeni sezonu öncesi kadrosunu korudu.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim