Afyon ile oynanacak olan yarı final ilk maçı Pazartesi günü

Bandırma Kırmızı’yı kendi sahasında kazandığı maçlarla 2-1 ile geçerek Afyon ile eşleşen Selçuklu Belediyespor ilk 2 maçı dış sahada oynayacak. 3 galibiyet alanın finale çıkacağı eşleşmenin ilk maçı 14 Mayıs Pazartesi günü saat 18.00’de başlayacak. 

DEPLASMAN GALİBİYETİ ŞART

Türkiye Basketbol 1. Lig’de temsilcimiz Selçuklu Belediyespor, Süper lige çıkma mücadelesi yolunda ilk adımını Bandırma Kırmızı’yı mağlup ederek attı. İlk eşleşmede saha ve seyirci avantajına sahip olan Selçuklu Kartalları bu avantajı kullanarak yarı finale ismini yazdırdı. Yarı finalde Afyon ile eşleşen mavi beyazlılar bu kez saha ve seyirci avantajına sahip değil. Serinin ilk 2 maçı Afyon’da oynanacak. 3 galibiyet alanın adını finale yazdıracağı eşleşmede Selçuklu Belediyespor, final için deplasmanda en az 1 galibiyet almak zorunda. Selçuklu, bu sezon dış sahada oynadığı 17 maçta 11 galibiyet 6 mağlubiyet alırken normal sezonda Afyon Belediyespor’a deplasmanda farklı mağlup olmuştu.

PİLEPİC FAKTÖRÜ

Selçuklu Belediyespor’un şutör yıldızı Fran Pilepic’in Play – Off’da başarılı performansı dikkat çekiyor. Bandırma Kırmızı serisi boyunca maçın kritik anlarında sahneye çıkan Hırvat yıldız Afyon serisinde de dış şutlarda Selçuklu Belediyespor’un en önemli kozu olacak. Bandırma Kırmızı’ya karşı alınan ilk galibiyette 28 sayı atan Pilepic, temsilcimizin deplasmanda mağlup olduğu mücadelede ise 17 sayı atarak takımını ayakta tutmaya çalışmıştı. Son oynanan Bandırma mücadelesinde ise özellikle ikinci yarıda gösterdiği performans ile alkış alan Fran Pilepic mücadeleyi de 4/6 3’lük isabetiyle 21 sayı ile tamamladı.

AFYON İÇ SAHADA BİR BAŞKA

Selçuklu Belediyespor’un Play – Off Yarı Final serisinde rakibi olan Afyon Belediyespor’un normal sezondaki iç saha performansı dikkat çekiyor. Normal sezonu şampiyon Türk Telekom ve 2. Bursaspor’un ardından 3. sırada bitiren Afyon Belediyespor, iç saha performansı olarak ligdeki en iyi 3 takımdan biri konumunda bulunuyor. Şampiyon Türk Telekom, Bursaspor ve Afyon Belediyespor, ligde iç sahada 17 maçta her 3 takım da 14 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldı. Normal sezonu 3. sırada bitirerek Play – Off’a kalan Afyon, ilk turda İstanbulspor Beylikdüzü ile eşleşti. Afyon, ilk maçta kendi sahasında mağlup olmasına rağmen sıradaki 2 maçı kazanarak seriyi 2-1 ile geçti ve adını yarı finale yazdırarak Selçuklu Belediyespor’un rakibi oldu. 

VEYSEL KOÇ

Editör: TE Bilişim