Konya'nın yetiştirdiği akademisyenlerden ve Konya siyasetine uzun yıllar emek veren Prof. Dr. Remzi Çetin, Haliç Üniversitesi'ne Rektör olarak atandı. 20, 21 ve 22. Dönem Konya milletvekilliği sürecinde Konya'ya önemli hizmetlerde bulunan, Prof. Dr. Remzi Çetin, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de kurucu üyeliğini yaptı. Vakıf üniversitesi olan İstanbul Haliç Üniversitesi'ne rektör olan Prof. Dr. Remzi Çetin, gazetemize konuştu. Konya'yı çok sevdiğini ve özlemle ayrıldığını dile getiren Çetin, "Konya benim için özel bir şehir. Orada siyasete başladım, orada akademisyenlik yaptım. Konya siyasetinde uzun dönem görev aldım, milletvekilliği yaptım. Çok fazla dost edindim. Hz. Mevlana'nın hoşgörüsünü teneffüs ederek, çalışmalarımı yaptım ve bundan büyük keyif aldım" dedi.

KONYA'YI ÖZLÜYORUM

Konya'dan ayrılmanın kendisine zor geldiğini, Konya'yı çok özlediğini dile getiren Prof. Dr. Remzi Çetin, "Siyasete noktayı koyduğumda akademisyen olarak görev yapmaya başladım. Sonradan da İstanbul'da kurulan özel bir üniversitemize geçtim. Buranın da rektörlüğü bana nasip oldu. İşimi layıkıyla yapmaya çalışıyorum. Fakat Konya'yı da çok özlüyorum. Konya'daki dostlarım ve yaşadıklarımı asla unutamam" diye konuştu.

REMZİ ÇETİN KİMDİR?

1952 yılında Denizli Acıpayam'da dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Metalürji Mühendisliği Bölümü mezunudur. Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisans ve Doktora yapmıştır. Magnezit Fabrikası İşletme Mühendisliği, Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeliği ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliği, TBMM 20, 21, 22. dönem Konya Milletvekilliği, Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanlığı yapmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim