Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Atiker Konyaspor’da Pazar günü Evkur Yeni Malatyaspor ile oynayacakları maçın hazırlıkları sürüyor. Dün yapılan antrenman öncesi açıklamalarda bulunan teknik direktör Aykut Kocaman çok güçlü ve saygıdeğer bir takım ile oynayacaklarını belirterek, “Bütün maç boyunca doğaçlamanın biraz daha az olduğu, her iki takımın da yapabildikleri ölçüde her şayi planlayarak yaptıkları bir maç olacağını düşünüyorum” dedi.

BAŞKA TAKIM OLSA DAHA KOLAY SONUÇ ALIRDIK

Bursaspor maçını değerlendiren Aykut Kocaman iki takımın da galibiyeti hak edecek oyunu ortaya koyduğunu söyledi. Kocaman, “Bursaspor maçı öncesi ‘İki takımın da birbirine oyununu kabul ettirmeye çalışacağı bir maç olacak’ demiştim. İlk bakış açısıyla biraz daha Bursaspor’un oyununu bize kabul ettirdiği bir maç oldu. Maç içindeki atmosfer öyle oldu. Böyle hissettik. Fakat maçı tekrar izleyince çok o kadar olmadığını gördük. Tabi doğal olarak sıkıntılı olan biraz daha ciddiyetle yaklaşıyor. Çok insani bir durum bu. Bursaspor çok köklü bir kulüp. Şampiyonluk yaşamış. Müthiş bir futbol kültürü olan bir camia. Tabi oyun olarak hak etmediği yerlerde dolanınca, doğal olarak çıkış maçı olarak gördü bizim maçı. Son dönemde iç sahada oynadığı maçlar da aynıydı. Son derece yüksek şiddetli, temaslı, yüksek enerjili, rakibi sıkıntıya sokacak futbolu oynuyordu, ama sonuç alamıyordu. Ki temel sorunları bu görünüyordu. Bizim maçta da beklentimiz buydu. Böyle de geçti. Ancak şunu net bir şekilde söyleyebilirim. Hatta tekrar tekrar seyrettikten sonra daha netleşti. Bursaspor takımı o günkü yüksek enerjisi ile herhangi bir başka takımı daha kolay istediği noktaya götürebilirdi. Ancak tam tersi bizim de ortaya koyduğumuz yüksek konsantrasyonlu, istekli, arzulu, enerjisi yüksek oyun, aynı zamanda da kombine oyun, başka bir takım olsaydı sonuç almamızı kolaylaştırırdı. 

Oyuncu arkadaşlara söylediğim şeyleri burada da söylemem lazım; Bu tip maçları biraz daha kendi lehimize çevirmeyi başardığımız andan itibaren, çok daha iyi ve olumlu şeylerden bahsetme imkanımız olacak gibi gözüküyor. 1 puan kötü değil tabi ki. Bu maç bir test maçıydı. Bize müthiş veriler sundu” ifadelerini kullandı.

GİDİŞATTA OLUMSUZ BİR TARAF YOK

Oyuncuların son dönemde kaleci ile karşı karşıya pozisyonları kaçırmasına da değinen Aykut Kocaman, “Bazı oyuncuların kaleci ile karşı karşıya golleri kaçırmasının genel durumumuzu etkilediği kanısında değilim. Tabi böyle düşünülmesi kadar normal bir şey yok. Ancak işin içinde olan insanlar, bu süreci yaşan insanlar bunlara takılırsa geneli yitirme şansı o zaman oluyor. Takımdaki her oyuncudan, top bizdeyken atağa çıkma konusunda pozisyon almasını ve özverili olmasını istiyoruz. Aynı şey top rakipteyken geçerli. Her oyuncudan şunu istiyoruz. Yapabiliyorsak direk baskı, yapamıyorsak da topa doğru, tekrar topu kazanmak üzere pozisyon alması. Jahovic’ten de bunu istiyoruz. Fofana’dan da. Diğer oyuncular için de geçerli. Bizim oyunumuz zor bir oyun. Yüksek şiddette irade isteyen bir oyun. Çok da uyumlu olduğumuz söylenemez. Dolayısıyla bu süreçte bir şeyleri doğru yaparken bazı şeylerin kaçması çok normal. Tabi taraftarın, medyanın beklentilerini tahmin edebiliyorum. Anlık beklentilere de saygı duyuyorum. Benim tarafımdan gidişatta olumsuz bir taraf yok. Tam tersi daha da olumlu tarafa gidecek bir süreç olarak görünüyor.

İkinci yarıda 3 maç yaptık ve 7 puan. Temel amacımız var olan puanların en az yarısını almak ve daha sonra da bunun üstünü ne kadar planlı ve programlı bir şekilde organize edebilirize bakmak. Eğer ligin ikinci yarısında 30’lu puanları göreceksek bu kaçırılan pozisyonların hepsi içinde olacaktır. İnişleri ile, çıkışları ile artıları ile, eksileri ile…

Kayıpların yıkım olmaması lazım. Bizim içimizdeki en büyük sıkıntılardan bir tanesi anlık duygusal iniş çıkışlardan sonra yıkım oluşması. Yenilen gol, kaybedilen puan, kaybedilen maçlardan sonra yıkımların fazla olması. Oysa bu uzun bir maraton. Bunun içinde kayıplar da olacaktır. Goller de kaçacaktır. Olaya bütün olarak baktığım için bu gol kaçırmalar beni çok fazla rahatsız etmiyor. Tabi atma oranlarını yükseltirlerse bu bizim için çok fazla avantaj olacak. Ancak bu tempoyu, bu puan seviyesini, bu oyun iştahını, gücünü tutmak bizim için daha önemli. İkinci yarıda 30 puanları yakalayabilecek bir takım oluşturabilirsek, üstüne bir şeyler ilave etmek daha kolay olacak. Bu gözle bakabilirsek bizim adımıza bir avantaj daha yaratmış oluruz” dedi.

SAYGIDEĞER BİR RAKİP

Yeni Malatyaspor maçını da değerlendiren Kocaman güçlü ve saygıdeğer bir takımla oynayacaklarını belirtti. Kocaman, “Şuana kadar Konyaspor ile 8 maç oynadık. Bunların 5’i deplasmandaydı. Tabi deplasmanlar da hatırı sayılır deplasmanlardı. Son oynadığımız deplasman ise test maç ı gibiydi. Neler yapabileceğimizi, nelerle karşılaşacağımızı gördüğümüz. Şimdi fikstür en azından kağıt üzerinde bizim lehimize dönecek. Önümüzdeki 4 maçın 3’ü içerde. Ama hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Yeni Malatyaspor oyunu doğru oynamaya çalışan bir takım. Top kendilerindeyken planları olan. Top rakibe geçtiğinde ise hemen hemen bütün oyuncuların topun arkasına planlı bir şekilde geçtiği bir takım. Ve en önemlisi oyundan kolay kolay kopmayan bir takım. Eldeki bu ana veriler maçın hem onlar adına, hem de bizim adımıza zorlu geçeceğini gösteriyor. Üstelik zorluk durumunu biraz daha artıran bir başka etken de puan sıralaması. Bütün maç boyunca doğaçlamanın biraz daha az olduğu, her iki takımın da yapabildikleri ölçüde her şayi planlayarak yaptıkları bir maç olacağını düşünüyorum. Tabi ki kazanmak istiyoruz. Kuvvetli ve saygı değer bir rakibimiz olacak” diye konuştu. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim