Konya Anadolu Selçukspor’un yeni başkanı Zahir Renklibay genel kurul sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında, yeşil beyazlı kulübe önceki dönemlerde görev yapan yönetim kurullarına teşekkür ederken, Atiker Konyaspor ile Konya Anadolu Selçukspor arasında yürütülen çalışmaların daha etkin hale getirilerek Konya futboluna katkı sağlamak adına var güçleri ile çalışacaklarını söyledi.

 ANADOLU SELÇUKSPOR KONYA’NIN DEĞERİ

Konya Anadolu Selçukspor’un yeni başkanı Zahir Renklibay’ın açıklamaları şu şekilde; “Şahsıma ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımı bu göreve layık görmenizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bugüne kadar Anadolu Selçukspor’a hizmet etmiş başkan ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlara da hizmetlerinden dolayı ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
Futbol  Kulüpleri bulundukları şehrin ortak değerleridir. Anadolu Selçukspor’un da tıpkı gözbebeğimiz olan Atiker Konyaspor gibi Konya’mızın bir değerdir. Özellikle üstlendiği pilot takım misyonuyla hem Atiker Konyaspor için hem de Türk futbolu için yetiştirici özelliği taşıyan bir kulübümüzdür. Atiker Konyaspor’da başta Hilmi Kulluk başkanımız ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımız göreve geldikten sonra kısa sürede birçok ilklere imza atmış, Türk futbol kamuoyunun takdirini ve güvenini kazanmıştır. Anadolu Selçukspor’da da bu yönetim anlayışını hakim kılıp yolumuza devam edeceğiz. Hazreti Mevlana ne güzel söylemiştir; “Dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni şeyler söylemek lazım.” 

ALTYAPI İLE ENTEGRE OLACAĞIZ

“Ömrünün büyük bir bölümünü Türk futboluna ve Konya futboluna adamış bir ailenin ferdi olarak, Anadolu Selçukspor’a hizmet etmek benim için gurur vesilesidir. Şahsım ve yönetimi teşkil eden arkadaşlarımla birlikte bu işin üstesinden geleceğimize inancım tamdır. Şunu biliyorum ki Konyaspor yönetiminde bulunan arkadaşlarım Anadolu Selçukspor içinde ellerini taşın altına koyacaklardır. Her zaman bizim yanımızda olup destekleyeceklerdir. Önceliğimiz pilot takımımız olan Anadolu Selçukspor’u şu anda bulunduğu puan sıralamasındaki konumundan kurtarıp üst sıraları zorlayacak hale getirmek olacaktır. Yarından itibaren yoğun bir çalışma içerisine gireceğiz. Genç ve dinamik yönetimimizle alt yapısıyla tamamen entegre olmuş, Konyaspor’a yakışır bir pilot takım oluşturmak için gayret içinde olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”
 
GELECEĞİN KONYASPOR’UNU OLUŞTURACAĞIZ

“Kulüpler için milyon dolarların, milyon euroların kol gezdiği futbol endüstrisinde yol almak gerçekten çok zor hale gelmiştir. Kendi öz kaynaklarımızdan azami şekilde yararlanmamız gerektiği bilinci içerisinde çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz. Bunun içinde altyapımızı sağlam temeller üzerine oturtma çalışmalarımız devam etmektedir. En büyük şansımız alt yapıya inanan bir başkana sahip olmamızdır. Alt yapı için ne istedikse anında bu isteğimizi yerine getiren sayın başkanım Hilmi Kulluk’a da ayrıca huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Başkanımız sayesinde altyapımızın tesisleşmesi noktasında önemli yol kat ediyoruz. Yine altyapımızın ulaşım sorunlarını da tamamen gidermiş bulunmaktayız. Bunun da bir geri dönüşü olmalı diye düşünüyorum. Alt yapımıza ve pilot takımımıza her şeyi altın tepside sunan başkanımıza ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza, yapacağımız icraatlarla karşılık vermek zorunda olduğumuz bilinci içerisinde çalışmalar yapacağız. Geleceğin Konyaspor’unu oluşturmak için altyapıda iyi eğitilmiş, gelişimlerini tamamlamış, performans gösteren, başarıya aç, genç yeteneklerimizin önünü açıp, önce pilot takımımız, daha sonrada Konyaspor’umuza kazandırmayı amaçlıyoruz. Her yıl en az iki veya üç futbolcumuzu Konyaspor’a gönderdiğimiz taktirde hedefimize ulaşmış sayılacağız.”

TARAFTAR DESTEĞİ İSTEDİ

“Futbol takımlarımızdan başarı bekliyorsak onları her zaman ve her durumda desteklememiz gerekiyor. Maalesef Anadolu Selçukspor’umuzun taraftar desteğinden yoksun bir şekilde maçlara çıktığını gözlemekteyiz. Genç futbolcu kardeşlerimizi maçlara daha iyi motive edebilmek için taraftar desteğine ihtiyaç duyduğumuz artık bir aşikardır. O nedenle buradan özellikle taraftar gruplarımıza seslenmek istiyorum. Az önce belirttiğim gözbebeğimiz olan Konyaspor’a nasıl destekliyorsak pilot takımımız olan Anadolu Selçukspor’umuzu da o şekilde desteklememiz gerekiyor. Bu duygu ve düşünceler içerisinde bana ve yönetim kurulumuza vermiş olduğunuz destekten dolayı, güvenden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, hepinizi Allaha emanet eder, saygılar sunarım.”

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim