Tütüneker, kalan 15 maçı en iyi sonuçlarla kapatacak takım kapasitesine sahip olduklarını ve bunu da her fırsatta paylaştığı oyuncularımızla Süper Lige yükselme hedeflerini son düdüğe kadar kovalayacaklarını ifade etti.

MÜCADELEDEN MEMNUN EDİCİ
1461 Trabzon maçı değerlendirmesi ile açıklamalarına başlayan  Uğur Tütüneker, "Çok erken yediğimiz bir gol var. Maçı bundan sonra 1-0'dan sonra 84.dakikaya kadar olan bölüm ve 84.dakikada ikinci golü yedikten sonra maçın tamamlandığı ana kadar olan bölüm diye iki döneme ayırabiliriz. Rakip ilk geldiği anda golü buldu ve kendi adımıza çok kötü bir gol yedik. Bu ligin en iyi takımlarından biri olan 1461 Trabzon karşısında pozisyonlarımız oldu. Ama bir türlü açamadık. 84.dakikada kadar yakaladığımız önemli fırsatlar vardı. Golü bulamadığımız için gerekli motivasyonu sağlayamadık. Bu da bize iç sahada sıkıntı oluşturdu. Bizde taraftarlarımıza galibiyet hediye etmek isterdik ama maalesef 4-0'lık bir yenilgi aldık. 84.dakikadan sonra gelen gollere maç koptuğu için birşey diyemiyorum. Ama istek ve maçı kazanma arzusu anlamında bakıldığında takımımın ortaya koyduğu mücadeleden memnunum. Pes etmeyeceğiz. Önümüzde 15 maç var. Bir yenilgi sonrasında pes edeceksek bizim bu işi yapmamamız lazım. Görüyorsunuz her takım maç kaybedebiliyor. Biz oyun anlamında istikrarımızı yakaladık gibi. Ama özellikle kendi sahamızda skor olarak istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Biz Torku Konyaspor olarak her takımı her yerde yenebiliriz. İnşallah kendi sahamızdaki kötü gidişe de en kısa zamanda alacağımız galibiyetle son vereceğiz. Galibiyetlerimize Gaziantep B.Ş.Bld.Spor maçını kazanarak devam etmek istiyoruz"diye konuştu.
OYUNCULARLA KONUŞTUM
'Oyuncularımla yaptığım toplantıda moralllerini bozmamalarını istedim' diyen Tütüneker, "Beklentileri onların başarılı performansı yükseltti. Bir maçta alınan yenilgiyle her şeyin bitmediğini ve önlerinde 15 maçın olduğunu, iyi bir hava yakalayarak hedefimize ulaşacağımıza inandığımı söyledim. Geçen hafta söylediğimiz bazı şeylerin yanlış anlaşıldığını ve bizim hedefimizin Allah nasip ederse sezon sonunda çok arzu ettiğimiz Süper Lig'e yükselmek olduğunu bir kez daha kendileriyle paylaştım. Bunu başaracak kapasitenin takımımızda olduğuna inanıyorum. Bunu 1461 Trabzon maçı da dahil olmak üzere görevde bulunduğumuz son 6 maçta herkese gösterdiler" şeklinde görüş belirtti.
GAZİANTEP MAÇI DA ZOR
Gaziantep Belediye maçının zor geçeceğini bildiklerini de sözlerine ekleyen Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker, "Rakibimizin başına benim eski takım arkadaşım, çok sevdiğim bir kişi Suat Kaya geldi. Allah kendisinin yardımcısı olsun. Bu haftadan sonra kalan maçlarda kendisinin başarılı olmasını diliyorum. Beraber çok güzel günlerimiz geçti. Biz her maça olduğu gibi Gaziantep B.Ş.Bld.Spor maçına da kazanmak için çıkacağız. İnşallah istediğimiz sonuçla birlikte 3 puanı hanemize yazdırırız" dedi.
ŞANSSIZLIKLAR YAŞADIK
Tütüneker, transfer ile ilgili sorulan bir soruya ise, "Bu konuda o kadar çok şanssızlıklar yaşadık ki bunları nasıl ifade etmeliyim inanın bilmiyorum. Oyuncunun transferi için inanılmaz prosedürlerle karşılaşıyoruz. Sadece Hollandalı oyuncunun transfer için 12 gün uğraştık. Ama gündemimizde 2-3 oyuncu bulunuyor. Onları son dakikaya kadar bekliyoruz. 2 oyuncuyu transfer etmeyi düşünüyoruz. Son ana kadar transferin gerçekleşmesi için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.
TARAFTAR ZOR GÜN DOSTU OLMALI
Taraftarların 1461 Trabzon maçında bazı futbolcularımıza gösterdiği tepkiler ile ilgili de görüşlerini açıklayan yeşil-beyazlı ekibin başarılı teknik direktörü Uğur Tütüneker, "Bunlar elbette ki olacak. Ama yapılanlar yanlıştı. Bu tepkiler maç devam ederken değil, maç bittiğinde olsun. Gerçekten iyi bir taraftar topluluğumuzun olduğuna inanıyorum. Bu takıma sahip çıkmamız lazım. Ortada 5 maçtır devam eden iyi bir oyun ve bununla birlikte yerleşmiş bir mantalite vardı. Ama bu her zaman devam etmiyor. Evet 4-0 mağlup olduk. Ama bakıldığında oyun içerisinde maç 1-1'de olabilirdi, 2-1 öne de geçebilirdik. Taraftarlarımızdan ricam lütfen tüm oyuncularımıza ve takımımıza sahip çıksınlar. Bir maç kötü gidebilir. Biz 5 maçtan beri mağlup olmuyorduk. Mücadelemiz takdir edilmeli. İkinci golü yediğimiz 84.dakikaya kadar maçı çevirme adına her yolu denedik. Ama olmadı. Ben taraftarlarımıza takımlarına sahip çıkmaları konusunda ricada bulunuyorum. Takımımız iyi yolda. Daha iyi olacağız. Bunu da taraftarlarımızın desteğiyle başaracağız. O desteklerini bizden esigemesinler" şeklinde görüş belirtti.

Editör: TE Bilişim