Burada çocuklarla satranç ve masa tenisi oynayan Pekyatırmacı, velilerle ve çocuklarla bir süre sohbet ederek, antrenmanları izledi.

Her yıl binlerce çocuğun spor yapmak için tercih ettiği Selçuklu Belediyesi spor okulları yaz döneminde de büyük ilgi görüyor. Yaz ve Kış olmak üzere iki sezondan oluşan Spor Okulları eğitimleri, Selçuklu Belediyesine ait ulusal standartlara uygun 35 tesis ve 56 salonda gerçekleştiriliyor. Yaz Spor Okulları bu yıl 18 Haziranda eğitimlere başladı ve eğitimler 2 Eylül tarihine kadar sürecek. 12.866  öğrenci sayısına ulaşan Yaz Spor Okullarında 16 branşta hizmet veriliyor. Çocukların yaz tatilini spor ile değerlendirmeleri için önemli bir hizmet olan Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarında sporculara branşlarında profesyonel antrenörler eşliğinde, Yüzme, Basketbol, Futbol, Tekvando, Cimnastik, Tenis, Voleybol, Wushu, Karate, Kick Boks, Satranç, Judo, Hentbol, Güreş, Hokey ve Masa Tenisi branşlarında eğitim veriliyor.

ÇOCUKLARLA VE VELİLERLE SOHBET 

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türkiye'nin en kapsamlı ve en büyük spor okullarından olan ve her yıl büyük ilgi gören Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarını ziyaret etti. Spor Okullarında eğitim gören sporcuların antrenmanını izleyen Başkan Ahmet Pekyatırmacı, çocuklar ve veliler ile bir süre sohbet etti. Ziyaretlerde Başkan Pekyatırmacı ve minik sporcular arasında renkli diyaloglarda yaşandı. Pekyatırmacı ziyaretlerde spor okulu öğrencileriyle satranç ve masa tenisi de oynadı.

YAZ SPOR OKULLARINDA 12.866 SPORCU EĞİTİM ALIYOR  

Spor alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılmasının büyük önem taşıdığını ve çocukların kendilerini geliştirmeleri için spora devam etmelerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,"Okulların tatile girmesiyle birlikte Selçuklu'da binlerce çocuğumuz spor okullarına kayıt oldu ve Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarında eğitimlerimiz 18 Haziran'da başladı ve 2 Eylül'e kadar devam edecek. Yaz spor okullarında 16 branş, 35 tesis  ve 56 salonda 158 antrenörle, 3 ile 15 yaş arasındaki çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Toplamda 12 bin 866 sporcumuz şu anda tesislerimizden hizmet alıyor. İki buçuk ay  devam edecek yaz spor okullarımızda kayıt için sadece 100 TL ücret alıyoruz. Servis kullanımı olan çocuklarımız için ise servis için ayrıca 100 TL ücret alınıyor. Servislerimiz Selçuklu'nun her bölgesinden kapalı spor salonumuza intikal edecek şekilde programlandı ve kapalı spor salonlarımızdan da diğer branş binalarımıza  buradan ara servislerle öğrencilerimizi dağıtıyoruz. Yine sporcularımıza spor malzemeleri ve kıyafetleri de belediyemiz tarafından ücretsiz olarak verilmekte. Spor okullarımıza katılan çocuklarımızı özellikle tebrik ediyorum. Çocuklarımızın spora olan ilgisi bizi memnun ediyor. Hem yaz spor okullarında hem de kış spor okullarında bizden hizmet alan çocuklarımızı özellikle tebrik ediyorum" dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim