Türkiye Halter Federasyonu’nun 2012 yılı Faaliyet Programında yer alan Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası, 29 Kasım - 9 Aralık tarihleri arasında İsrail’in Eliat kentinde yapılacak. Şampiyona öncesinde kampa giren halter milli takımına Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Halter Takımı’nın başarılı iki sporcusu da davet edildi. Özel İdareli halterciler Sinan Tetik ve Burak Ertuğrul Eroğlu, 15 Ekim 2012 tarihinde Karabük’ün Ovacık İlçesi’nde başlayacak kampta, madalya hedefiyle şampiyonaya hazırlanacak.
Kamp öncesinde takımın antrenörü Ali Eroğlu ile birlikte İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin’i ziyaret eden Sinan ve Burak, bugüne kadar yaptıkları derecelerden daha iyisini yapmak için azimle çalışacaklarını vurguladı. Milli takım kampına katılan 22 sporcu arasında yer almaktan gurur duyduklarını dile getiren Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Halter Antrenörü Ali Eroğlu, “Sinan ve Burak şampiyonada gençler kategorisinde yarışacak. Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’na 6 aydır sıkı bir şekilde çalışıyorduk. Sporcularımız, antrenmanlarını milli takım kampında daha da artırarak, en iyi seviyeye gelinceye kadar çalışacaklar. Hedefimiz, madalya ile dönmek” dedi.
Ailelerde halter sporu için, “boyun kısa kalır, belin kırılır, kafana düşer” gibi yanlış imaj olduğuna dikkat çeken Eroğlu, “Bunlar yanlış. Sporcunun rakibi önündeki soğuk demir. Onu kaldırdığında yenmişsin demektir” diyerek, gençleri halter sporu yapmaya çağırdı. İl Özel İdaresi Spor Kulübü olarak, 10 branşta mücadele verdiklerini ve hem ülke genelinde, hem Avrupa hem de dünya şampiyonalarında önemli başarılara imza attıklarını dile getiren Kulüp Başkanı Hüseyin Eşgin, halterde de derece beklediklerini kaydetti. Genç halterciler Burak ve Sinan’a “İsrail’de İstiklal Marşımızı okutmanızı ve altın madalya ile dönmenizi bekliyoruz” diyen Eşgin, sporcularına başarılar diledi.
SPOR SERVİSİ
 
Editör: TE Bilişim