Yeşil beyazlı temsilcimiz Atiker Konyaspor, ligin 11.hafta maçında Sivasspor’a deplasmanda mağlup oldu. Hakem Cüneyt Çakır’ın Sivasspor lehine verdiği skandal penaltı kararı büyük tepki alırken, Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek de maçın ardından yaptığı açıklamalarda bu konuya değindi. Mehmet Özdilek, hakem hatalarının oyun akışını önemli bir şekilde etkilediğini ifade etti. Tecrübeli teknik adam ayrıca Konyaspor’un gol sorununa çözüm bulacaklarını söyledi

Maçın ardından yaptığı açıklamada hakem hatalarına tepki gösteren Özdilek, “Attığımız golün ardından Sivasspor’a verilen bir penaltı var. Yediğimiz golde penaltı pozisyonunda görüntüye de baktım. Penaltıyla alakası yok. Tam tersi Bifouma Eren'in ayağına basmış. Ama hakemler zaman zaman böyle hatalar yapabiliyor. Cüneyt hoca da çok tecrübeli bir hoca ama bu tür müsabakalarda bu tür hatalar oyunun akışını değiştirebiliyor ki öyle oldu. Golden sonra oyuna ortak oldu Sivasspor. Kolay bir süreçten değil yoğun bir süreçten geçiyoruz. Ama bugün takım halinde, özellikle ikinci bölgeden çıkarken çok basit top kayıpları yaptık. Bu top kayıplarını rakip iyi değerlendirdi. Aslında bizim de yakaladığımız 3-4 tane çok net pozisyon var. Belki maçı 1-0’dan sonra da koparabilirdik, bu şansı yakalamamıza rağmen bulduğumuz pozisyonları golle sonuçlandıramadık. Neticesinde kaybettik üzgünüz. Ama ben oyuncularımın mücadelesinden memnunum. 15 günlük milli arada biraz daha kendimizi yukarı taşıyacağız. Ona ihtiyacımız var. Sivasspor’u da tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

DEVRE ARASINDA ÇALIŞMA OLACAK

Gol sorunu yaşadıklarını ve bu konuda devre arası çalışmalarının olacağını da söyleyen Mehmet Özdilek, “Çok bariz bireysel hatalar yaptık. İleriye çıkarken bunun handikabını yaşadık. Beraberliği de yakalayabilirdik. Üçüncü golü de yiyebilirdik. Zaman zaman risk aldık, tek orta sahaya döndük. Ama maalesef çeviremedik. Gol sıkıntısı yaşadığımız sadece benim değil kamuoyunun genel fikri. Bu konuda ciddi sıkıntımız var. Zor kaybeden zor gol yiyen bir takımız. Ama üretmekte problemimiz var. Bununla ilgili atraksyonları çalışacağız, özellikle ofansif anlamda. Elimizdeki mevcut kadroyu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Elimizdeki oyuncularla bunu çözmeye çalışıyoruz. Ama realitemiz devre arasında bu konuda muhakkak çalışmamız olacak” şeklinde konuştu.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim