Konyaspor teknik direktörü Osman Özdemir’den futbolcularına teşekkür geldi. Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde düzenlediği sezonun ilk yarı değerlendirme toplantısında konuşan Özdemir, beklentilerin üzerinde iş yaptıklarına inandıklarını ve bunun tek sorumlusunun yürekleriyle sahada mücadele eden oyuncuların olduğunu belirterek, Konyaspor’un hedefinin her zaman bir üst lige yükselmek olduğunu söyledi. Yeşil-beyazlı ekibin başarılı teknik direktörü, Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında 2011-2012 sezonunun ilk yarısını değerlendirdi, ikinci devre ile ilgili düşüncelerini aktardı.
İYİKİ BU KONYASPOR’UN BAŞINDAYIM
İmza töreni için geldiği günü ve söylediklerini çok iyi hatırladığını ifade ederek toplantıya başlayan Osman Özdemir, “O gün göreve başladığımız andan itibaren kesinlikle mazeret üretmeyeceğimizi ve buraya şartları bilerek geldiğimizi, mevcut imkanlarla en iyisini yapmak istediğimizi söylemiştik. Niyetimiz belli idi. Isparta Davraz ve Kızılcahamam'da çok iyi iki kamp dönemi geçirdik. Şike davası nedeniyle liglerin ertelenmesi bizim adımıza çok iyi oldu. Arayı eksiklerimizi gidermek adına bol bol hazırlık maçı oynayarak ve çalışarak değerlendirdik. Bununla birlikte sezona iyi başladığımızı söyleyemem. Çünkü ligden düşmenin verdiği psikolojik olumsuzluğu yaşamak ve bunu atlatmak kolay değil. Ama tecrübe oyuncularımızın gençlere karşı davranışları ve birlikte verdikleri mücadele haftalar ilerledikçe beni ümitlendirdi. İlk haftalarda yaşanan sıkıntılardan sonra çözümü kendi içimizde üretmeye çalıştık ve bunda da başarılı olduk. Alt yapıdan gelen 15 oyuncu ve bunların 10'u ilk defa profesyonel olmuş. Böyle bir takıma karşı bakış açısı tabi ki de olumsuzdu. Ama ortaya koyduğumuz mücadele, performans ve alınan sportif başarılarla bu olumsuzluğu kırdık ve bugün gelinen noktada kendimizi başarılı görüyorum ve 'İyi ki de bu takıma gelmişim, iyi ki de bu oyuncularla çalışıyorum” diyerek, memnuniyetini ifade etti.
ÜMİTSİZLİĞE KAPILANLARI HAKSIZ ÇIKARDIK
Eksiklerini giderme adına amaca yönelik antrenmanlar yaptıklarını ve bunun da takım performansının artmasına katkı sağladığına inandığını sözlerine ekleyen  Osman Özdemir, “Her geçen hafta oyuncularımın özgüvenlerinin artmasına ve olaya daha sıkı sarılmalarına neden oldu. Biz konuşmaktan ziyade susmayı ve sahada kendimizi göstermeyi istedik. Sonucunda sezon başında ümitsiz olanları haksız çıkarttık ve bu nedenle mutluyuz" dedi.
Şehrin takımı, oyuncularında kulübü sahiplenmesiyle başarının geldiğini ifade eden  Özdemir, "Teknik heyet ve oyuncular olarak Konyaspor'u sevenlerin bizi sahiplenmesi tabi ki de olumlu yansıdı. Açıkçasını söylemek gerekirse beklentilerin üzerinde iş yaptık. Belki daha iyisi de olabilirdi. Ama bir başarıdır. Ancak bizi daha da zorlu bir ikinci devrenin beklediğini biliyoruz. Transfer yapacak rakiplerimiz olacak. Biz oyuncu grubumuzu sakatlıklardan ve kart cezalarından dışarıda tutabilirsek en iddialı takım kadar Süper Lig yolunda iddialıyız" diye görüş belirtti.
SÜPER LİGİ İSTİYORUZ
'Bu takımın başında bulunmaktan ve bir üyesi olmaktan dolayı son derece mutluyum ve bunun gururunu yaşıyorum' diyen  Osman Özdemir, "Herkesin umudunu kestiği bir anda yakaladığımız grafikle pozitif bir ışık verdik. İyi ki buradayım diyorum. Gençlerle çalışmak ve onların bir yerlere geldiğini görmek, bununla birlikte sportif başarı yaşamak çok güzel bir duygu" derken, Konyaspor'un hedefinin her zaman bir üst lige yükselmek olduğunu sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim