Bank Asya 1.Lig'de zorlu bir ikinci yarının kendilerini beklediğini ve zorlukların üstesinden gelebilmek adına faydalı bir kamp dönemi geçirmeyi planladıklarını söyleyen Osman Özdemir, Konyaspor’u hak ettiği Süper Lig'e taşıma adına önlerinde süreci en iyi şekilde kullanıp hedefi ulaşmayı çok istediklerini söyledi. 26 Aralık'ta Belek'te başlayan devre arası kamp çalışmaları hakkında bilgi veren  Özdemir, “İkinci yarı hazırlıklarına önceki gün başladık. Buradaki kampta yaptığımız çalışmaların bize ikinci yarı için yön vereceğini düşünüyorum. Sezonun ikinci devresi tüm takımlar için zor bir etap olacak. Bank Asya 1.Lig'de sezonun ilk yarısını sıralama turları olarak görüyorum. İkinci yarıda ilk 6-7 takım arasında sıralama değişiklikleri olabilir. Açıkçası zor bir etap ve dönemin bizi beklediğini söyleyebilirim” dedi.
Sezon başı düşünceler ve 16 maç sonunda gelinen nokta arasında büyük farklılıklar olduğunu ancak kendilerinin bu durumu beklediğini de sözlerine ekleyen Konyaspor teknik direktörü Osman Özdemir, "Bir takım zorluklarla lige başladık. Ama bunları kesinlikle mazeret olarak öne sürmedik. Ligin başında Konyaspor'un bu kadar istikrarlı ve başarılı olacağını hiç kimse düşünmüyordu. Ama futbol oyununda sahaya 11 kişi ile çıkıyorsanız güç dengelerinin eşit olduğunu düşünüyorum. Bizde bu konuda en güzel cevabı 16 haftalık dönemde verdik. Bu takımın teknik direktörü olarak bence düşündüğümüz yerdeyiz” şeklinde görüş belirtti.
FUTBOLCULAR TESTTEN GEÇTİ
Sezonun ikinci devresine Belek'te kamp yaparak hazırlanan Konyaspor'da, futbolcular dün sabah saatlerinde Arcadia hotel alt sahasında Yo-yo testinden geçirildi.. 4 grup halinde yapılan teste salonda çalışan Aykut Uluç ve takımdan ayrı olarak verilen program doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Ertuğrul Arslan ile Burkina Faso Milli Takım kampına davet edilen Mahamoduou Kere katılmadı. Yo-yo testi sonrasında oyuncular oksijen tüketimi hesaplanarak çıkacak sonuçlara göre her oyuncunun en yüksek dayanıklılık gücü tespit edilecek ve buna göre antrenman programları uygulanacak.
İKİ ÖZEL MAÇ YAPILACAK
Konyaspor’un Belek'te gerçekleştirilen devre arası kampında oynanacak özel maçlarda netleşiyor. Yeşil beyazlılar, 8 Ocak 2012 tarihinde sona erecek kampta iki hazırlık maçı yapacak. Programa göre, Konyaspor 3 Ocak 2012 Salı günü 2. Lig B kategorisi takımlarından Altay, 5 Ocak 2012 Perşembe günü ise Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek. Bu arada, yörede kampta bulunan biri yabancı takımla daha özel maç oynanması planlanmakta.
YÖNETİCİLER KAMPTA
İkinci yarı hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Konyaspor’da çalışmalar devam ediyor. Hasan Dağlı ve Zeki Çimen Antalya’da Hakan ve Gökhan konusunu aydınlığa kavuşturmak için ter dökecekler
Konyaspor’da ikinci yarı hazırlıkları Belek’te sürüyor. Bir haftalık izinin ardından Belek Arcadia otelde kampa giren yeşil-beyazlı takımın oynayacağı özele maçlarda netleşmeye başladı. Ligin ikinci yarısında da kadroyu koruyarak başarılı performansı sürdürmeyi amaçlayan Konyaspor’da Hakan ve Gökhan’ın takımda kalması için görüşmeler sürdürülüyor. Dün Antalya’ya giden yöneticiler her iki futbolcuyla masaya oturarak takımda kalmaları için anlaşma zemini arayacaklardı. Kartallar’ın  önceki akşam saatlerinde teknik direktör Osman Özdemir yönetiminde yaptığı antrenmana salonda çalışan Aykut Uluç katılmazken, Ertuğrul Arslan takımla birlikte yapılan düz koşuya katıldıktan sonra ayrı olarak çalıştı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman top kontrolüne dayalı pas çalışması ile devam etti. Daha sonra 3 takıma ayrılan oyuncular dönüşümlü olarak çift kale maç yaptı. Antrenman açma-germe hareketleri ile sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim