Yeşil-beyazlı ekibin Basın Sözcüsü Güven Öten, ligin ilk yarısında başarılı bir performans ortaya koyduklarını söyledi
Konyaspor’da bir günlük izin bitti ve yarın Torku Şekerspor ile oynanacak Türkiye kupası maçının hazırlıkları dün akşam saatlerinde yapılan antrenmanla başladı. Yeşil-beyazlılar, Şeker maçına, Kere dışında yabancı futbolcular ve bazı tecrübeli futbolculardan yoksun bir kadro ile çıkacak. Konyaspor’da, devre arası izini ise 25 Aralık’ta sona erecek ve ikinci yarı hazırlıklarına 26 Aralık Pazartesi gününden itibaren Antalya Belek’te başlanacak. Kamp yapılacak otel hafta sonuna kadar belli olacak. Konyaspor, Göztepe maçının ardından yerli futbolcular Hakan, Gökhan, Erdinç ve Serkan ile yabancı futbolcular Perez, Robak ve kaleci Pawelek’e izin verilmişti. Diğer futbolcular, yarın yapılacak kupa maçının ardından izine ayrılacaklar.
İKİNCİ YARI PLANLAMASI
Konyaspor’da, ikinci yarı için yeni bir yapılanma başlatıldı. Alınan bilgilere göre, transfer yasağının kaldırılması konusunda yeni bir avukatla anlaşma sağlandı. Transfer yasağı kaldırılması halinde ara transferde kadro 2-3 kaliteli futbolcuyla takviye edilecek. Konyaspor’da yer alan iki tecrübeli futbolcu Hakan Aslantaş ve Gökhan Emreciksin’in devre arasında takımdan ayrılmak istedikleri ileri sürüldü.  Bu futbolculardan Hakan’a Karabükspor’un talip olduğu öğrenildi. Ancak, Konyaspor yönetim kurulunun her iki futbolcuyu da bırakmak istemediği öğrenildi.  Kaleci Pewelek’e ise, Antalyaspor’dan teklif geldiği bildirildi. Alınan bilgilere göre, sakat olan kaleci Ömer’in tedavisinin uzun sürmesi ve sahalara dönmesinin birkaç ayı alması halinde Pawelek’in transfer edileceği, kendisine menajeri aracılığıyla teklif götürüldüğü öğrenildi. Pawelek’in de Antalyaspor yöneticilerine “gelirim, ama siz kulübümle anlaşın” diye görüş bildirdiği ileri sürüldü. Pawelek’in Antalyaspor’a transferinin 15 gün içerisinde belli olacağı kaydedildi.
Haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten, takımın sezonun ilk yarısını 27 puanla başarılı olarak tamamladığını zorlu geçecek ikinci devre öncesinde bunun kendileri için büyük moral olduğunu ifade ederken, sportif başarıda dahil birinci hedefin kulübümüzün kaybolan prestijini geri kazanması olduğunu söyledi. İlk yarının son 3 maçında kendilerine en az 7 puan hedefi koyduklarını ve bunu da tutturduklarını belirten Öten, “Öncelikle bu hedefe ulaştığımız ve ilk yarıyı liderin sadece 3 puan gerisinde başarılı olarak tamamladığımız için mutluyuz. Üst sıralardan kopmama ve ikinci yarıya moralli başlama adına çok önemli bir gelişme oldu bu bizim adımıza. Oyuncularımızın hırsı, başarılı olma isteği ile sportif başarının da beraberinde gelmesi bizi oldukça ümitlenmiyor” diye konuştu.
16 maçlık dönemden oluşan sezonun ilk yarısını değerlendiren Öten, “Sezona transfer yasağı ile başlayan, trilyonlarca liralık borç yükünün olduğu, 4.maçtan sonra Olağanüstü genel kurul kararı alan, alt yapıdan 15 oyuncusunu kadrosuna dahil eden ve bunların 10’u ilk kez profesyonel olan bir takım görüntüsündeki Konyaspor’un içerisinde bulunduğu duruma bakıldığında gelinen noktadaki başarıyı kimse düşünmüyordu. Ama göreve gelen yönetim kurulumuz futbolcularımızın üzerlerindeki sıkıntılardan kurtulmaları ve verilen sözlerin yerine getirilmesi adına gerçekten gayretli ve samimi bir şekilde çalıştı. Bunun yansıması futbolcularımıza olumlu oldu ve ilk yarıyı herkesin gıpta ile baktığı güzel bir şekilde tamamladık. Futbol gerçekten değişik bir oyun. Çok büyük paralar harcamak başarıyı getirmiyor. Konyaspor’da bu sezon işler yolunda gidiyor ve başarıda beraberinde geliyor” dedi.
Kamp dönemini verimli geçirip zorlu geçecek sezonun ikinci yarısına iyi başlamak istediklerini de sözlerine ekleyen Öten, “Sadece yaşları itibariyle genç olarak değerlendirilen ancak edindikleri tecrübeleriyle olgunlaşan takımımızın aynı başarıyla yoluna devam etmesine inanıyoruz. Takımımıza sakatlık döneminden kurtulacak tecrübeli Ertuğrul’un da dahil olmasıyla birlikte birlik beraberlik ve yaşanan takım ruhumuzun zorlu ikinci yarıda bizim adımıza büyük bir avantaj ve artı olacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim