Yeşil beyazlılar, yaptığı transferlerde savunmaya öncelik vererek, Uğur Demirok, Yevhen Opanasenko ve Marko Jevtovic’e imza attırdı

Atiker Konyaspor’da yeni sezon öncesi ikinci etap kamp çalışmaları dün Hollanda’da başladı. Yapılacak takviyeleri Hollanda kampına yetiştirmek isteyen Anadolu Kartalı, 4 oyuncu ile sözleşme imzalamıştı. Yeşil beyazlılar yaptığı transferlerde savunma bölgesine öncelik tanıdı. Kaleye Serkan Kırıntılı’ya alternatif olarak Ertuğrul Taşkıran’ı alan Konyaspor, sağ ve sol bekte görev yapabilen Yevhen Opanasenko dışında stopere Uğur Demirok, ön liberoya ise Partizan’dan Marko Jevtovic’i alarak birinci bölgeye transferi büyük ölçüde tamamladı. 

UĞUR VE ERTUĞRUL İLE BAŞLADI

Geçtiğimiz sezon son haftalarda ligde kalmayı garantileyen ve bu sezon sıkıntı yaşamak istemeyen Atiker Konyaspor, yeni sezon öncesi çalışmalarının başladığı ilk gün Trabzonspor’dan Uğur Demirok ile anlaşma yaparak stopere takviye gerçekleştirdi. Geçen sezon ağır bir sakatlık yaşayan Petar Filipovic’in durumuna göre Konyaspor’un bir stoper daha transfer etmesi bekleniyor. Yeşil beyazlılar, ikinci transferini ise kaleye yaptı. Kartal, takımdan ayrılan Patric Carlgren’in yerine geçtiğimiz sezon Boluspor forması giyen Ertuğrul Taşkıran’ı kadroya kattı.

UKRAYNA’DAN OPANASENKO

Transfer çalışmalarını sürdüren Konyaspor, savunmaya bir takviye daha yaparak Ukrayna’nın Zorya Luhansk takımında forma giyen Yevhen Opanasenko’yu transfer etti. Opanasenko, hem sağ hem sol bekte oynayabilmesi ile dikkat çekiyor. Önceki sezonlarda bu bölgelerde alternatif sorunu yaşayan yeşil beyazlı takım, Opanasenko transferi ile bu sorunu çözmek istiyor. Sol bekte Ferhat Öztorun, sağ bekte Nejc Skubic’e güvenen Konyaspor, Opanasenkoyu iki bölgede de alternatif olarak kullanacak. Konyaspor’da ayrıca Konya Anadolu Selçukspor’dan kampa dahil edilen sağ bek Savaş Polat ve sol bel Ali Yaşar’ın durumu Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın vereceği rapordan sonra belli olacak.

SON TAKVİYE ÖN LİBEROYA

Süper Lig temsilcimiz Atiker Konyaspor, transfer çalışmalarında son olarak kadrosuna Partizan’da forma giyen Marko Jevtovic’i kattı. Kartal, Sırp oyuncu ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Jevtovic, uzun boyu ve hava toplarındaki hakimiyeti ile dikkat çekiyor. İlk kez ülkesi dışında forma giyecek olan Jevtovic, geçtiğimiz sezon 38 resmi maçta forma giydi. Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi tecrübesi de bulunan futbolcu 8 gol atarken 3 asist yaparak takımına 11 gollük katkı sağladı. Konyaspor ön libero bölgesini Jens Jonsson ve Volkan Fındıklı yanına Jevtovic’i takviye ederek güçlendirdi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim