İlk yarının sonlarına gelindiği Konya Süper Amatör Küme’de yarış kızıştı. Birçok takım şampiyonluk mücadelesi verirken, Cihanbeyli ekibi Gölyazı Belediyespor liderlik koltuğuna oturdu. Yeşil kırmızılı takımın yardımcı antrenörü Ömer Yaşar, Konya Yenigün Gazetesi’ne özel yaptığı açıklamalarda, çok karakterli bir oyuncu gurubuna sahip olduklarını ve birlik, beraberlik içinde sezon sonunda mutlu sona ulaşacaklarını belirtti. Yaşar ayrıca, kendilerine önyargı ile bakanlara tepki gösterdi.

OYUNCULARIMIZ KARAKTER ORTAYA KOYDU

23 puan ile liderlik koltuğuna oturan Gölyazı Belediyespor’da yardımcı antrenör Ömer Yaşar, sezon başında bazı sorunlar yaşamalarına rağmen alınan galibiyetler ile çıkışa geçtiklerini dile getirerek, “Sezonun başlamasına çok kısa süre kala ben Gölyazı Belediyespor ile anlaştım. İlk maçın oynanmasına 2-3 vardı. Bu süreçten itibaren yoğun bir şekilde çalışmaya başladık ve ilk olarak eksiklerimizi tespit ettik. Bu göre antrenman programı çizdik. Ligin başlamasından sonra da bazı sorunlarımız oldu. Birkaç arkadaşımız ile yollarımızı ayırdık. O dönemde galibiyet almaya başlamıştık. Sonrasında da bir huzur ortamı oluştu ve bir seri yakaladık. Takım içinde bütün arkadaşlarımız ortaya bir karakter koydu ve bu da başarılı olmamızda çok etkiliydi. Kemik kadromuzun yani tecrübeli oyuncularımızın yanına genç arkadaşları koyduk hepsi çok güzel mücadele etti ve sonunda bu noktaya geldik” dedi.

ANALİZ YAPARAK EKSİKLERİMİZİ GİDERİYORUZ

Takım içinde istatistiki bilgilere önem verdiklerini ve analiz ettiklerini de belirten Ömer Yaşar, “Elimizde yeterli ekipmanlarımız olmamasına rağmen istatistik olarak da takımımızı takip etmeye çalışıyoruz. Ve bu süreç önemli bir yol katettik. Şut sayılarımız ve koşu mesafelerimiz artarken, pas alışverişlerimiz olumlu yönde gitmeye başladı. Maç analizleri yapıyoruz. Oyun içinde taktik anlayışın yanında modern futbolun gerekleri olan istatistikten de faydalanmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HOCAMIZ VE TEKNİK EKİP ÇOK GÜZEL UYUM SAĞLADI

Takım antrenörü Alpaslan Işık ve teknik ekibin başarıda çok önemli rol oynadığını bildiren Yaşar, “Yönetimsel anlamda da güzel işler yapıldı. Birçok takım bizden daha fazla para harcamasına rağmen, burada sezon başında daha düşük maliyet ile daha güçlü bir kadro kuruldu. İlçe halkının da desteği aynı şekilde devam etti. Maddi ve manevi anlamda takımımıza sürekli destek geliyor. Durum böyle olunca herkes işini yapıyor. Alpaslan hocamız ve teknik ekibin uyum sağlaması ile galibiyetler geldi ve lider olduk” şeklinde konuştu.

HEDEF LİDER BİTİRMEK

Sezon sonunda da liderlik koltuğunda oturarak Bölgesel Amatör Ligi’ne çıkmak istediklerini belirten yardımcı antrenör Ömer Yaşar, “Bundan sonra da liderliği devam ettirmek ve sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemek istiyoruz. İlk devrenin sonunda çok önemli iki maçımız var. Bu maçlardan istediğimiz sonuçları alabilirsek büyük avantaj sağlayacağımızı düşünüyorum. İkinci yarı çok daha zor geçecek. Aynı zamanda devre arasında takımımıza takviyelerimiz de olacak. Ve daha güçlü bir kadro ile ikinci yarıya başlayacağız. Bu birlik ve beraberlik ile yola devam edersek, şampiyon olarak bir üst lige çıkacağımızı düşünüyorum” dedi.

BİZ KONYA’YI TEMSİL EDECEĞİZ!

Ömer Yaşar son olarak kendilerine ön yargı ile bakanlara tepki gösterdi ve “Bir de futbol camiasında Gölyazı Belediyespor’a karşı bir ön yargı var. Biz Cihanbeyli ilçesinin takımıyız. Bize farklı gözle bakılıyor. Bu bizi rahatsız ediyor doğal olarak. Biz bu ülkenin evlatlarıyız, bu ülkeye hizmet ediyoruz. Eğer bir üst lige çıkarsak Konya’yı temsil edeceğiz. Cihanbeyli Belediye Başkanımız Mehmet Kale bize maddi ve manevi olarak destek oluyor. Aynı zamanda ilçeden de önemli bir destek alıyoruz. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

ÖMER YAŞAR KİMDİR?

1988 yılında Konya’da doğan Ömer Yaşar, yaklaşık olarak 12 sene Konyaspor altyapısında futbol oynadı. Eski adı ile PAF takımda ağır bir sakatlık yaşayan Yaşar, futbolu bırakmak zorunda kaldı. Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi bölümü mezunu olan ve antrenörlük belgesini alan Beden Eğitimi öğretmeni Ömer Yaşar, 8 yıl aranın ardından yeniden futbola dönüş yaptı. Sezon başında Gölyazı Belediyespor ile anlaşma sağladı ve yakalanan başarıda önemli bir rol oynadı.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim