Spor Toto 2. Lig temsilcimiz Şekerspor’un genç yeteneği  Ömer Ali Şahiner’in yıldızı milli takımda da parlamaya devam ediyor. genç yaşına rağmen yeteneği ile göz dolduran Ömer Ali  önceki gün  Antalya'da düzenlenen UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 7. Grup'taki ikinci maçında Macaristan’a karşı 2 gol attı. Bir başka Konyalı sporcu Ali Dere’nin de gol attığı maçı milli takımımız 6-1 kazandı. Millilerimiz gruptaki son maçını 5 Haziran Pazar günü Almanya ile oynayacak. Şekerspor altyapısından yetişen genç yetenek Ömer Ali Şahiner  milli takımından vazgeçilmez oyuncuları arasında yer alıyor. 1992 doğumlu oyuncu 2004 yılında Konya’nın amatör gençlik kulüpleri arasında yer alan Karabağ Gençlerbirliği’nde futbola başladı. Yeteneği kısa sürede fark edilen Ömer Ali Şahiner 2007 yılında Torku Şekerspor alt yapısın transfer oldu.  2008 yılında ise yeşil-beyazlı kulüpte profesyonelliğe ilk adımını attı. Kısa süre içerisinde ise A takımın vazgeçilmez oyuncuları arasına girdi. 2010-2011 sezonunda  toplam 32 maçta forma giyen genç oyuncu bu karşılaşmalarda ligde 6 kupada 1 golün altına imzasını attı. Ömer Ali Şahiner 32 maçta 4 sarı bir de kırmızı kart gördü. Geleceğin yıldız futbolcu adayları arasında yer alan başarılı krampon büyük kulüplerin takibinde. Ancak Ömer Ali Şahiner’in Şekerspor ile sözleşmesi devam ediyor. Genç oyuncunun sözleşmesi 2012 yılı mayıs ayında sona erecek.
TARAFTAR’IN GÖZÜ ŞEKERSPOR’DA
Torku Şekerspor’da gelecek sezon için nasıl bir yapılanma içine gideceği merak konusu oldu. Yeni sezonda hedefini Banka Asya olarak belirleyen bir çok takım transferlerini  art ardına yapmaya devam ediyor.   31 mayıs itibari ile 17 futbolcunun sözleşmeleri sona eren ve serbest kalan oyuncular diğer kulüplerle görüşüyor ve transfer oluyorlar  son olarak Cafercan gibi bir yıldızı Gençlerbirliği’ne kaptıran  Şekerspor’da başarılı orta saha oyuncusu Muhammet Reis de Balıkesirspor ile anlaşma sağlamıştı. Torku Şekerspor ise ilk olarak  Konyalı genç kaleci Ali Melih Özçelik ile anlaşma sağladı.
Yeni sezon için hedefli takım yapmayı düşünen birçok kulüp Şekerspor ile sözleşmesi biten oyuncuların peşinde. Geride kalan sezonda başarılı sonuçlar alan  kupada ve ligde tüm spor otoritelerinin dikkatini çeken yeşil-beyazlı camia tüm bakışları üzerine çevirdi. Şekerspor ilk olarak Cafercan ve Muhammet Reis’i kaybetti. Kulüpler Onur Akbay, Anıl Abanoz, Murat Dilek gibi birçok oyuncunun peşinden koşuyor. 
 
Editör: TE Bilişim