TFF Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’da önemli gelişmeler yaşandı. Süper Lig’in 21. Haftasında evinde Denizlispor ile berabere kalan Anadolu Kartalı Teknik Direktör Aykut Kocaman ile yolları ayırma kararı aldı. Dün sabah saatlerinde Aykut Kocaman ile yönetim arasında yapılan toplantıdan sonra 3. Aykut Kocaman dönemi resmen sona erdi. 

KARŞILIKLI ANLAŞARAK…

Süper Lig takımlarından İttifak Holding Konyaspor'da, teknik direktör Aykut Kocaman ile yolların ayrıldığı bildirildi. Konyaspor Kulübünden yapılan açıklamada, teknik direktör Aykut Kocaman'ın yeşil-beyazlı ekibe tarihi başarılar yaşattığı belirtildi.

Kocaman'ın Konyaspor'a büyük katkılarının olduğu ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Aykut Kocaman, bilgi/birikimi ve karakteriyle Türk futbolunun önemli isimlerinden biridir. Konyaspor Kulübü ve taraftarı için de ismi her zaman saygıyla yad edilecektir. Takımımızın bugün geldiği noktada, yönetim kurulumuz ile Sayın Hocamızın yaptığı görüşme neticesinde karşılıklı anlaşarak yolların ayrılması hususunda mutabık kalınmıştır. Değerli Hocamıza, teknik ekibine, kulübümüze katkıları ve emeği için teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz."

BÜYÜK HAYALLER GERÇEKLEŞMEDİ

Teknik Direktör Aykut Kocaman geçen sezon takımın başına büyük umutlarla getirilmişti. Konyaspor’un başına 3. Kez geçen deneyimli teknik adam bu döneminde istenen başarıyı ortaya koyamadı. 

Geçen sezonun 12. Haftasında Rıza Çalımbay’ın yerine göreve getirilen Kocaman, üst üste aldığı başarılı sonuçlarla Konyaspor’un üst sıralara taşımıştı. Ancak Bursaspor maçı ile başlayan sürecin ardından uzun süre kazanamayan Konyaspor, sezonun sonuna doğru hedefsiz kaldı. Alınan kötü sonuçların ardından takımda revizyon kararı alınırken, umutlar bir sonraki sezona bırakıldı. 

YENİ SEZON YENİ UMUTLAR

Konyaspor bu sezona da büyük umutlarla başladı. Lige iyi bir giriş yapan Anadolu Kartalı ilk 7 hafta itibari ile ligin zirve mücadelesine göz kırptı. Ancak Yeni Malatyaspor maçı ile birlikte yine bir türbülansa giren Yeşil Beyazlılar, yeni bir kazanamama serisinin içinde buldu kendini. Konyaspor kazanamadıkça alt sıralara düşerken devre arası itibari ile düşme adayı takımlardan biri konumuna düştü. 

DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Konyaspor yönetimi ilk yarıda oynanan Çaykur Rizespor maçının ardından Aykut Kocaman ile görüşmüş ancak toplantıdan devam kararı çıkmıştı. İlk yarının son maçı olan Alanyaspor’dan alınan mağlubiyetten sonra Kocaman’ın ayrılığı yeniden gündeme gelmişti. 

Uzun süre Aykut Kocaman’ın kaderi tartışılırken Konyaspor yönetimi yine Aykut hocaya güvendiklerini ve devam etmek istediklerini açıklamıştı. 

BU KEZ OLMADI…

Denizlispor maçının kazanılamamasının ardından Konyaspor yönetimi önce kendi içinde bir toplantı düzenledi ardından da dün sabah saatlerinde Aykut hoca ile bir araya geldi. Yapılan görüşmelerin ardından karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı.

TARAFTAR YASA BOĞULDU

Alınan kötü sonuçların ardından son dönemde taraftarın Aykut Kocaman’a tepkileri artsa da ayrılık kararının ardından taraftarlar büyük bir hüzün yaşadı. Sosyal medyada deneyimli teknik adamın ardından üzüntüsünü ortaya koyan taraftarlar yaşattığı güzellikler için Kocaman’a teşekkür etti.

YENİ HOCA ARAYIŞLARI BAŞLADI

İttifak Holding Konyaspor’da Aykut Kocaman’ın ayrılmasının ardından yeni hoca arayışları başladı. Ünal Karaman, Abdullah Avcı, Tolunay Kafkas gibi isimler öne çıkarken yönetim kısa süre içinde yeni teknik direktörü açıklaması bekleniyor.

YUNUS ALTINBEYAZ

Editör: TE Bilişim