Hakkında Konyaspor’un birçok transferinde pay sahibi olduğuna yönelik iddialar bulunan menajer Hasan Eğilmez, Konya Yenigün Gazetesi Spor Müdürü Yunus Altınbeyaz’a konuştu. İddiaları kabul etmeyen Hasan Eğilmez, “Konyaspor’dan henüz 1 kuruş para almadım” dedi.

İddialar Konyaspor’un İmoh Ezekiel transferi için harekete geçmesiyle başladı. Hasan Eğilmez’in sahibi olduğu 11 Africa Stars Football Management şirketinin oyuncusu olan Ezekiel’den önce Anadolu Selçukspor’da oynayan Süleyman Türkeş ve o dönem yine Anadolu Selçukspor forması giyen Mehmet Emin Güneş’in de bu şirketin oyuncusu olduğu ortaya çıkmıştı. Ezekiel’den sonra Kadir Kaan Özdemir transferi ile şirketin Konyaspor’daki oyuncu sayısı 4’e çıktı.

Bu süreçten sonra şirketin bir başka oyuncusu Brown Ideye’nin Çin’in Tianjin Teda takımına transfer olması ve o takımda gözden çıkarılan Malick Evouna’nın Konyaspor’a getirilmesi kafaları iyice karıştırdı. Yine Konyaspor’un o dönem transfer etmek istediği Moussa Sow’un aynı şirketin oyuncusu olması iddiaları çok ciddi bir boyuta taşıdı.

Konyaspor’un transfer döneminde kadrosuna kattığı oyunculardan verim alamaması iddialara yeniden gündeme getirdi. İddiaların hedefindeki menajer Hasan Eğilmez Konya Yenigün’e konuştu. 

Kendisi ile ilgili ortaya atılan iddiaları duyduğunu belirten Hasan Eğilmez, “Bana da geldi bu iddialar. Konyaspor’a 8-10 oyuncu vermişsin diyenler oldu. Ama tamamen yanlış bir algı. Ben Konyaspor’dan 1 kuruş para almış değilim. Konyaspor’da 3 oyuncum var. Anadolu Selçukspor’daki Süleyman Türkeş, İmoh Ezekiel ve Kadir Kaan Özdemir. Süleyman Türkeş’i getirirken para almadım Konyaspor’dan. Amacım Türk futboluna genç bir yıldız kazandırmaktı. İmoh Ezekiel transferi benim dışımda gelişti. Kadir Kaan Özdemir de kulübün talip olduğu ve benim yardımcı olduğum bir transfer. Ama oradan da herhangi bir ücret alamadım henüz” dedi.

Malick Evouna transferinde de bir payının olmadığını belirten Eğilmez, “Biz de Anadolu çocuğuyuz. Herhangi bir Anadolu kulübüne ve Konyaspor’a zarar verecek hiçbir davranış içinde olmayız. Bütün işlerimiz kayıtlı ve resmi. İsteyen herkese gerekli açıklamaları eksiksiz yapabiliriz. Konyaspor ve menajer ilişkileri ile ilgili bizim de kulağımıza gelenler oldu. Ama yanlış yerde arıyorsunuz sorumluyu” ifadelerini kullandı. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim