Nalçacılılar Taraftarlar Derneği’nin geleneksel hale getirdiği istişare toplantısı Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Birlik, Beraberlik İstişare Gecesi’ne Konyaspor başkanı Ahmet Şan’ın yanı sıra, başkan yardımcısı Ali Kaya, yönetim kurulu üyesi Hakan Salim Çağlayan ve çok sayıda taraftar katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Ahmet Şan “Konya, bu ülkenin mayası ve bel kemiğidir ve ülkemizin birliğini her daim ön planda düşünmektedir. Bu şehir bu gücü, milli maçlarda da gördüğümüz üzere tek bayrak, tek devlet, tek vatan duygusuyla hareket eden Nalçacılılar’dan almaktadır. Biz Nalçacılılar sayesinde Milli Takım’ı 2016’da doğrudan Konya’dan Fransa’ya gönderdik. Bu başarı, hikaye değil, yaşanan bir gerçektir. Bu sebeple Konyalı olmaktan ötürü gurur duyuyorum’ dedi.

Konyaspor’un son durumu hakkında da taraftarı bilgilendiren Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, yeni transferlerin takıma çabuk uyum sağladığını ve memnun olduğunu söyledi. Şan, “Dün Kayserispor’la bir hazırlık maçı yaptık. Takımımızı çok beğendim. Yeni transferlerimiz takıma uyum sağlamış. Pazartesi günü Avusturya kampımız başlayacak. Orada da yeni takviyelerle yine Konya’mız korkulu bir deplasman olacak. Çünkü böyle bir taraftar kimsede yok. Konyaspor yönetimiyle Nalçacılılar’ın güzel bir işbirliği var. Sabırla ve emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Yeni sezona Konyaspor’umuz değişikliklerle giriyor. Bu seneyi inşallah iyi atlatmamız lazım. Şu anda teknik heyetle birlikte 7 tane futbolcumuz 5 tanesinin sözleşmesi bitmişti, iki tanesi de yurt dışına transfer olarak takımımızdan ayrıldı. Yeni statülerle birlikte alt yapıdan 4 tane futbolcu, toplamda 28 futbolcu, maksimum 14 yabancı olacak. Hem Süper Lig’e yeni çıkan hem de şampiyonluğa oynayacak kulüpler şuan kesenin ağzını açmış transferler yapıyorlar. Biz sabırlı gidiyoruz. 2011’den bu yana tırnaklarımızla kazıyarak geldik. Sportif olarak da alnımızın teriyle göğsümüzü gererek söyleyeceğimiz bu başarıları yakaladık. Bu kazançlar çok değerlidir. Başkası ne yapar ne eder bilmiyorum. Ama biz bundan sonra yine sabırlı gideceğiz, birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Teknik heyetin isteği doğrultusunda biraz farklı bir kadro yapısı oluşacak. Ben gerçekten ilk mücadelelerini beğendim. Yeni gelecek oyuncularla biraz farklı bir anlayış olacak. Ama biz başarılı olacağımıza inanıyoruz. İnşallah Avusturya kampından sonra 6 Ağustos’ta Samsun’da oynanacak Süper Kupa maçına takımımızı hazır hale getireceğiz. Daha sonra Eylül ayına kadar devam eden bir transfer dönemi var. O süre içerisinde zaruri bazı değişiklikler olabilir. Ama biz bu kurtlar sofrasında Konyaspor’umuzu aynı gücüyle devam ettirmek istiyoruz. UEFA’dan finansal fair play uygunluk belgesini aldık. Diğer taraftan, Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlar da bizim gruba gelinceye kadar eleme oynayacaklar onlara da başarılar diliyoruz. Hegemonya kolay yıkılmıyor. Bu samimiyet oldukça başarı devam edecektir” şeklinde konuştu.

Nalçacılılar Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Apalı, Konyaspor’un her zaman yanında olduklarını belirterek “Başakşehir’de 4 gol yediğimizde de Gençlerbirliği’nde 3 gol yediğimizde şarkılar söyleyen, takımı küme düşse bile alkışlayan Nalçacılılar grubunu bu sene de görmek istiyoruz. Buna sonuna kadar inanıyorum. Bunun hakkından da geleceğimize eminim. Güzel projelerimiz var. İnşallah bunları gerçekleştireceğiz.’ şeklinde konuştu.

Birlik Beraberlik ve İstişare Gecesi salona getirilen Şampiyonluk Kupası’yla çektirilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim