çArşı gurubunun Gezi Olayları’ndan sonra Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışmak suçlaması ile yargılandığının hatırlatıldığı bildiride, “Böyle bir oluşumun bizleri terörist ilan etmesinin de ne denli komik olduğu sizlerin malumudur’ denildi

Nalçacılılar’dan yapılan açıklama şu şekilde: “Şehrimizde oynanan Konyaspor-Beşiktaş U21 müsabakasının ardından çıkan arbede ve yaşanan olaylar herkes gibi bizleri de üzmüştür.
Karşılaşmadan mağlubiyet ile ayrılan konuk takım teknik heyetinde bulunan Yasin Sülün isimli şahsın, profesyonelliğe yakışmayacak ve ağıza alınmayacak küfürleri ne yazık ki ortamı germiştir. Bunlara ilave olarak konuk ekip futbolcularının mağlubiyeti hazmedemeyip genç futbolcularımıza saldırması da olayların fitilini ateşlemiştir. Olayları yorumlamadan önce resmi doğru çekmenin önemli olduğunu düşünüyor ve bu tarz olayların tekrar yaşanmamasını dileyerek bizleri sözüm ona terörist ilan eden çarşı grubu ile ilgili de bir kaç kelam etmek istiyoruz.
Bu ülkedeki tribün terörü ne yazık ki, ilgili arkadaşların kendi stadlarında öldürdükleri o genç ile tırmanmaya başlamıştır. Bu olaylara ilaveten hemen hemen her maçta ağıza alınmayacak küfürleri edenler, sahaya sandalyelerle inenler ve sezonda en az 10 maç blok, tribün vs kapama cezası alanlar bizlere laf söyler olmuşlar. Bizlere gerekeni yapacaklarını söyleyerek de resmi sayfalarından tehdit yağdırmaya devam ediyorlar. Türk futbolu sizin gibilerin yüzünden bu noktaya geldi. Ülkenin anayasal düzenine ihtilal yapmaya, ülkeyi bölmeye çalıştınız ama başaramadınız, şimdi de futbol üzerinden insanları birbirine düşürmeye, halkı galeyana getirmeye çalışıyorsunuz. Ama başaramayacaksınız.
Bir kısmının benzer suçlardan cezaevinde yattığı ve hangi mecralar tarafından yönetildiği belli olmayan bir oluşumun bizleri terörist ilan etmesinin de ne denli komik olduğu sizlerin malumudur. Ülkenin çok daha önemli meselelere konsantre olması gerektiğini düşünerek, bu tip gayrı yasal oluşumlar hakkında daha fazla konuşmanın anlamı olmadığını düşünüyoruz”
NE OLMUŞTU?
Atiker Konyaspor ve Beşiktaş U21 takımları arasında oynanan maçın ardından gerginlikler yaşanmış ve sosyal medyaya düşen görüntüler çok konuşulmuştu. Bunun üzerine bir açıklama yapan çArşı Grubu, Konyasporluları terörist olmakla itham eden bir açıklama yayınlamıştı.
SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim